Avatar uživatele
Kepler

Používáte ke zvýraznění chuti polévek a omáček Glutasol?

Pokud ne, tak proč?

https://pixaba­y.com/cs/photos/kne­dl%C3%AD%C4%8Dkov%C3%A1-pol%C3%A9vka-j%C3%A1trov%C3%A9-3815789/

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Michala11 před 2015 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nikdy. Mám rád dobrou , přirozenou chuť a ne uměle náhražky, byť třeba i z přírodních surovin.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Nikdy jsem nepoužívala podobná dochucovadla. „Umělá“ chuť mě nelákala, i když jsem ještě tolik nevěděla o zdravé výživě.

"Glutasol je obchodní název ochucovadla užívaného pro zvýraznění chuti různých potravin, jedná se o glutamát sodný, což je sůl kyseliny glutamové.

U nás se označuje jako E621. Názory se liší, ale snažím se vyhýbám umělým přichucovadlům.

Jak lékaři, tak i výrobci potravin jsou tedy již minimálně 30 let seznámeni s nepříznivými účinky glutamanu sodného, ale přesto trvají na jeho údajné bezpečnosti. Nezávislé studie uvedené v knize Erb. Johna E., prokázaly, že glutaman způsobuje cukrovku, migrény, autismus, poruchy pozornosti a hyperaktivitu, Alzheimerovu chorob

https://www.ce­lostnimedicina­.cz/tichy-zabijak-e621-glutaman-sodny.htm

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Ne, nepoužívám. Nahrazuji jej růžovou himalájskou solí, do které nasekám čerstvý česnek nebo různé bylinky. Těm, kteří májí rádi chuť Glutasolu, jídlo ochutím
přírodně fermentovanou sójovou omáčkou „Shoya“. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michala11

Nepoužívám polotovary a téměř žádné průmyslově zpracované maso. Takže nemám problém sem tam do něčeho špetku přihodit. Přiznávám se mám doma Glutasol a nebojím se ho požít:) Ovšem s respektem…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ne z jednoduchého důvodu. Na zvýrazněnou chuť si velmi rychle zvyknete a přestane vám připadat zvýrazněná, pak už jste jen závislý na glutasolu protože bez něj vám vše připadne mdlé a bez chuti 🙂 JE to nesmysl, kdo by o to stál.

Bohužel výrobci toto dělají běžně tak jako tak, takže nezáleží na tom že vy to do jídel nedáváte, oni vám to do běžně prodávaných polotovarů nacpou tak jako tak.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek