Takový Pommes de terre dégustateur by popsal vlastnosti brambor: Brambory jsou tvrdé, mají neporušenou slupku, nejsou červivé. Jestli uvaříme brambory této Moravské odrůdy celé, bez oloupání, vaří se 3/4 hodiny. Chuť je plná, brambory přiznávají zemitost. Jsou vhodné jako příloha, nehodí se jako hlavní jídlo. Dobu vaření oloupaných rozkrájených zkrátíme na čtvrt hodiny. Chuť zůstává zachována. Poctivost této odrůdy dovolí mírné převaření, aniž by se brambory rozpadly. Světlé brambory jsou chutnější, což lze rozeznat až po uvaření.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, carpediem, Banán88 před 3662 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Krasna popiska :D :D .. k uskladneni doporucuji, vseobecne chlad kolem 10 stupnu, at nepremrzaji a zaroven nemaji tendenci klicit, temno a sucho, prave kvuli nechtenemu kliceni. Ale presnejsi informace by byly spis podle ruznych odrud. Kazdopadne, kazda brambora jednou klicit zacne pres veskerou snahu, takze neuskladnovat vice nez jsme schopni upotrebit.. A pozor na potlucene mezi zdravymi, je to jako s jablky, plisen a hniloba bere vse na co dosahne..
0 Nominace Nahlásit |
@banán88, díky. Co když udělám bednu z polystyrenu na balkon, že by
tam vydržely do jara? Jedna ženská to v baráku má. Akorát jak spočítat
spotřebu pro jednoho, aby se nic nevyhodilo.
150 dní / 8 brambor denně?
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |