Naberu tolik, kolik potřebuji. Pokud už by se stalo, že naberu více, tak vracím do solničky, nebo prsty oklepu do dřezu.
0 Nominace Nahlásit |
Jako správný domácí kuchař otřu přebytečnou sůl, i jiné koření, o zástěru.
2Kdo udělil odpovědi palec? Viktorie II., paul1
před 1161 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když vařím (a to je málokdy), tak solím opatrně, ať si každý raději dosolí. Takže sůl mezi prsty (tzv. štipku) beru jen velmi malou.
0 Nominace Nahlásit |
Zpravidla beru jen tolik, kolik potřebuju.
Pokud náhodou naberu přeci jen víc, tak buď mám ruce čisté a klidně
vrátím do sáčku (hygienické to je, čistá sůl je účinná desinfekce) ,
nebo ne (tedy ne špinavé ale mohou být třeba mastné nebo vlhké od
potravin) a pak do dřezu.
0 Nominace Nahlásit |
Drape, pokud sůl vtíráte do masa, vlhkou ji vracíte do solničky, nebo opravdu ji jenom „oklepete“ do dřezu?!
Při vaření nevtírám do masa, je to i zbytečné. Pokud maso nakládám, tak solím v míse plné soli, a potom sůl co zbyde vyhodím
No, solíte maso nějak divně, že sůl nevtíráte. Při vašem stylu, párkrát pohnete masem a část soli odpadne. Ale asi máte zdravotní problémy.
Proč je divné, že sůl nevtírá?
Proč by měl mít zdravotní problémy?
Proč by měla sůl odpadnout? Masem se přece hýbe minimálně a potřebná
sůl se na vlhké maso přilepí. Odpadne pouze přebytečné množství.
Souhlasím také si nemyslím, že je nutné vtírat. I když na pečení zkrátka směs soli a česneku vtírám, nemyslím si, že by jiný postup pro tu sůl byl na závadu. Stejně se maso pak tou šťávou stále polévá.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |