Tak aby se to dalo nakrájet – viz obrázek. Vyzkoušel jsem několik receptů, ale vždycky mi z toho vyšlo takové bahýnko, které ani v lednici neztuhlo. Musím to nabírat špachtlí a dávat do pohárů na zmrzlinu nebo misek. Jinak je to u mně No 1 mezi dezerty.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? da ny, aliendrone, Malvína před 1276 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ty mi koukáš do kuchyně? Tiramisu jsem dělala v pondělí! 🙂
Hele, dělám pravé, z vajec a mascarpone. Jiné náhražky se mi eklují.
Dělám podle tohoto receptu. Ale! Mám odzkoušeno dávat dvě mascarpone. Ne
jedno, jako je v receptu. Je to pak opravdu řídké. Také piškoty v kávě
a amarettu namočit jen velmi málo. Jinak se rozblemcají, ještě natáhnou
vlhkost z krému, a máš neukrojitelnou břečku raz dva.
Jsem zapomněla na ten odkaz. 🙂
https://youtu.be/_lCEpt_3Pq4
Upravil/a: Malvína
0 Nominace Nahlásit |
No, byly doby kdy jsem někdy „vytvořil poblijmisu“, ale to už je dávno a popravdě – na kozistenci mi tak jako tak vůbec nezáleželo, hlavně že to bylo venku. ;) :D :D
Ovšem jakožto šťastný „držitel“ 2 starších sourosemetrik něco o kuchyni vím a i život mě něco naučil, takže poradím. Existují ZTUŽOVAČE krému (přinejmenším je mi znám ten od „Dr.Oetkera“. Nicméně – je to jen TEORETICKÁ znalost, v praxi jsem s tím nikdy nepracoval, nwm jak to funguje, venkoncem jsem masožrout.
Ať se tedy k tomu vyjádří zdejší magistry buchtologie, profesorky bábovkologie a obecně akademické koláčkoložky s životní praxí. :) ;)
0 Nominace Nahlásit |
Dělala jsem podobně, jako Malvína (někdy plus šlehačka). Poučila jsem
se od profíků (včetně TV pořadů) a žloutky upravuji „tepelně“
(šlehání v páře).
Mascarpone vždy, včas, v pokojové teplotě (nejsou hrudky).
http://sladkavanilka.cz/tiramisu-dort/
0 Nominace Nahlásit |
Malvína: díky, nechám se inspirovat. Je to trošku pracnější postup, než to české švindltiramisu, ale vyzkouším ❤
Je to úplně jiná, mnohem lepší chuť. Opravdu si pochutnáš. Náročné
se to zdá, ale za cca 45min máš hotovo. Nejdelší je to skládání a
namáčení piškotů.
Šlehačka, Lučina, pomazánkové máslo… to už není Tiramisu. Tohle je
opravdu pohádka.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |