jen špatně propláchnutá houba vytváří sliz – pak se nápoj
znehodnocuje a není dobré ho používat
vyňato z článku.....
Špatně propláchnutá houba vytváří sliz a znehodnocuje nápoj, proto pijte
pouze mléko z houby, kterou řádně zbavíte slizu. V opačném případě
si můžete zadělat na bolesti břicha nebo průjem. Chcete-li si houbu
uschovat na později, můžete ji zmrazit.
http://clanky.vareni.cz/tibetska-houba/
0 Nominace Nahlásit |
Já kombuchu pěstovala, vždycky po slití nápoje jsem jí pořádně opláchla a kousky průsvitného rosolovitého „slizu“ se mi tam také tvořili. Je to známka že je nápoj živý, kvalitní = z těch kousků se postupně tvoří ta houba. Po vypití se Ti nestane nic, maximálně pokud Ti kousek slizu vadí v puse (mě teda ano), může se Ti zvednout žaludek, ale škodlivý určitě není. Jestli Ti vadí v puse, přeceď nápoj před podáváním přes hustý plastový cedníček.
0
před 4608 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3425 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2011 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1350 | |
zjentek | 1228 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 1001 | |
quentos | 958 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |