annas
Já vařím koprovou omáčku se sušenými houbami.
Jinak jde běžný recept s domácím hrnečkovým knedlíkem a vařeným
vejcem .
Gonfaloniér
Přímo do koprovky už nic. Ale jíme to s dušeným hovězím masem, vejci
a vařenými brambory (podobně i zeli – s nadrobno nakrájenou trochou
brambor pod tím, je to vždy lepší. Ale samozřejmě jen u těchto dvou
jídel. U jiných omáček jako třeba rajská… blé. K tomu by to dobré
nebylo).
Hufnágl
Ke koprovce zásadně brambory, vejce, a když dostanu důchod, tak
i hovězí masíčko a na zjemnění dávám smetanu.
zjentek
Do hotové koprovky zkus před podáváním natrhat nitě rozmotaných
korbáčiků. A bramboru pěkně na malé kousíčky a nerozvařit… prostě
tu polévku neodbýt, ale pomazlit se s ní. (;