Odpoveď byla označena jako užitečná
Odkazy na tyto dresingy
Podle Zdeňka Pohlreicha
Dělám tento jednoduchý
https://www.albert.cz/recepty/francouzsky-dresing
--
Podobný, místo cukru med
Z pořadu Prostřeno
https://www.prostreno.cz/recepty/2177/Francouzsky-dresink
–
Přímo z francouzského originálu
http://www.lesrecettesdecaty.com/fr/recettes/salades-et-vinaigrettes/vinaigrette-francaise/
250 ml porce
Tato velmi chutná domácí vinaigrette je vynikající
Ingredience
15 ml (1 lžíce) dijonské hořčice
15 ml (1 lžíce) starý či původní druh hořčice – u nás beru
plnotučnou, nebo jiný druh, který není tak výrazný jako dijonská
30 ml (2 lžíce) octa z červeného vína
30 ml (2 lžíce) nasekané šalotky
45 ml (3 lžíce) nakrájené petrželky
5 ml (1 lžička) nakrájeného česneku
sůl a pepř podle chuti
1/2 šálku (125 ml) olivového oleje
Příprava
V misce rozšlehejte obě hořčice s vinným octem.
Vmíchejte šalotky, petržel, česnek a koření.
Lijte olej tenkým proudem a šlehejte.
Nechte zaleže, čím déle, tím lépe – uvádějí 3 – 4 dny,. .
Ten dresing používám na bramborový salát, ale nedávám česnek, někdy ani ocet, jen hořčice, olej a bylinky, pepř, sůl. . Někdy přidám zakysanou smetanu.
Upravil/a: annas
2Kdo udělil odpovědi palec? Drap, independent
před 1714 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?dust8 Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |