Avatar uživatele
dust8

Pokud máte nějakou zkušenost s receptem na francouzký dresing, tak jakou?

Dáte sem i recept?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1715 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Odkazy na tyto dresingy

https://www.re­cepty.cz/recep­t/francouzsky-dresing-161649

Podle Zdeňka Pohlreicha

https://fresh­.iprima.cz/vi­deorecepty/fran­couzsky-dresing

Dělám tento jednoduchý
https://www.al­bert.cz/recep­ty/francouzsky-dresing

--
Podobný, místo cukru med

http://www.de­toxchutne.cz/do­maci-francouzsky-dresing/

Z pořadu Prostřeno
https://www.pros­treno.cz/recep­ty/2177/Francou­zsky-dresink

Přímo z francouzského originálu
http://www.les­recettesdecaty­.com/fr/recet­tes/salades-et-vinaigrettes/vi­naigrette-francaise/

250 ml porce

Tato velmi chutná domácí vinaigrette je vynikající

Ingredience
15 ml (1 lžíce) dijonské hořčice
15 ml (1 lžíce) starý či původní druh hořčice – u nás beru plnotučnou, nebo jiný druh, který není tak výrazný jako dijonská
30 ml (2 lžíce) octa z červeného vína
30 ml (2 lžíce) nasekané šalotky
45 ml (3 lžíce) nakrájené petrželky
5 ml (1 lžička) nakrájeného česneku
sůl a pepř podle chuti
1/2 šálku (125 ml) olivového oleje

Příprava
V misce rozšlehejte obě hořčice s vinným octem.
Vmíchejte šalotky, petržel, česnek a koření.
Lijte olej tenkým proudem a šlehejte.
Nechte zaleže, čím déle, tím lépe – uvádějí 3 – 4 dny,. .

Ten dresing používám na bramborový salát, ale nedávám česnek, někdy ani ocet, jen hořčice, olej a bylinky, pepř, sůl. . Někdy přidám zakysanou smetanu.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?dust8 Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek