Avatar uživatele
anonym

Podařilo se vám někdy něco rozvařit, spálit či jinak „zdeformovat“ při vaření?

Podělíte se o zkušenost a nějaké ty detaily? Začnu tedy u sebe.

Nedávno jsem přípekl smažená vajíčka na celou plochu pánve díky „hrrrrr“ přípravě a odskočení si na „chvílu“ zpět k PC. Pražením to na 8 stupeň plotýnky se to dobře speklo dohromady k sobě a pak jsem to tak musel drhnout drátěnkou, protože jsem to nedal brzo odmočit. Jinak si na tom pak asi doufejme pochutnali naše slepice.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2892 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

A ne jednou. Bylo by to na dlouhé povídání, pokud bych měl vše vzpomenout.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Já mám s vajíčkama taky problém. Vařím je klidně i hodinu a furt jsou na tvrdo!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Na koleji jsem si vařil na el. vařiči vodu na čaj ve skleněné konvici s plastovou ručkou a plastovým víčkem. Asi 3 hodiny. Když jsem si na to vzpomněl a doběhl do kychyňky tak tam byla viditelnost asi na 20cm, z šedi té hustě atmosféry zářila plotýnka a rozžhavenej bobek na dně konvice (kdysi poklička). Zbytky plastové ručičky leželi na vařiči vedle plotýnky.

Kuchyňských úspěchů už jsem zažil několik, ale tohoto si vážím nejvíce 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
talka

Když si odskočím NA CHVÍLI k PC a nedám si budíka tak spálím i vodu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

X krát. Ono to není zase takové umění, to se povede každému, kdo někdy vaří.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Dochy: kdysi na koleji jsem si v kuchyňce vařil vajíčka (zase) a zapomněl jsem na ně. Až ten smrad dorazil i ke mně na cimru, tak jsem se teprve vzpamatoval a vystartoval. Viditelnost jak říkáš, hned jsem zavřel plyn a kastrolek hořel furt! Takže jsem dostal nápad ten nejblbější a chrstnul jsem do toho 2 deci vody. Efekt byl velkolepý: udělalo to takový atomový hřib až ke stropu, kastrolek jsem musel vyhodit a kolej smrděla jako komín od krematoria ještě pár dní. Od té doby přesně vím, jak se vyrábí koks.

před 2892 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Hezký 😉 Já jsem tedy trochu klidnější nátury, takže když jsem viděl to dílo zkázy, řekl jsem si, že když barák nechytnul do té doby než jsem vařič vypnul tak po vypnutí už snad nechytne, otevřel jsem okno, dobře za sebou zavřel dveře a dál se řídil pravidlem „nehas co tě nepálí“ 😉
I když měl jsem trochu nahnáno… jestli ten smrad nepůjde někomu do pokoje a jestli kvůli tomu někdo nespustí poplach… Nebo jestli neuvidí někdo ten oblak z venku.
Bylo to opravdu výživný i bez zalívání…
A byli asi 3 ráno.

před 2891 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek