Hned bych si dal,normálně jsme kakaový prášek (tak 2–3 polevkové lžíce na půl litr mléka) rozmíchali v troše vlažného mléka a dali do horkého mléka lehce prohřát.Asi si ho brzy uvařím…mňam!!!!
0 Nominace Nahlásit |
holandské… ale musí být na něj chuť :{)> chce to vrchovatou lžičku holandského kakaa rozmíchat v troše vody, až získá správnou konzistenci, a teprve potom doplnit podle chuti vodou nebo mlékem. Mám ho nejraději v poměru zhruba 3:1 (voda : mléko) a bez cukru. Lidi si ho obyčejně ještě sladí a pak nadávají, že je moc kalorické ;{))>
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, anonym
před 4493 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Od té doby, co jsou granulovné tak ne. Na to jsme příliš líná a ty granulované, rychlorozpustné mi vcelku chutnají 🙂
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4493 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já ne, ale můj tatínek ho miloval. Kakaový prášek (opravdu kvalitní) rozmíchal v troše smetany a přivedl k varu. Dolil smetanou a přihodil ještě pár kostiček čokolády s příchutí jakou zrovna chtěl. Sladil hodně. V zimě to byl jeho oblíbený mls. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Kvalitní kakao (žádný obarvený prach z Kauflandu) zaliji vařícím
mlékem až udělám takové bahínko. Potom přidám trochu smetany a doliji
vařící vodou.
Všechno vařit v hrnci nebo v kvalitní konvici s filtrem, normální
konvice ji zkazí vodním kamenem a pachutí plastu (podle mě).
Většinou nesladím, někdy přidám lžičku cukru na šálek.
Moc kakaové nápoje nemusím a z Granka apod. je mi pak na zvracení 🙂
Jinak, kdo má možnost, co je opravdu lahůdka je npř. v Polsku rozehřátá
čokoláda, podávaná v šálcích na kávu. Je to síla ale kdo má rád
čokoládu (jako Já) si nebesky pochutná 🙂
0
před 4488 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |