Hledám nějakou ne tak zažitou zeleninu, která se u nás dá bez obtíží pěstovat, ale většinou se o tom neví (třeba černý kořen apod.).
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanny 2, suaeda, Dane před 3766 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ačokča (a ještě asi deset jiných názvů, jde furt o totéž, známý je název paprikookurka). Letos je už ale na výsev pozdě. Menší podlouhlé plody na způsob paprikového lusku, tedy duté se semeny uvnitř. Musí se sbírat, dokud nejsou semena černá (zralá), to už je pak lusk nedobrý a tuhý. Jako maličké (do 3 cm délky) chutnají trošku jako hrášek, později neutrální chuť; použití jako syrové, nakládané na způsob okurek nebo „kozích rohů,“ také jako součást třeba leča nebo do míchaných vajec. Rostina roste velmi intenzivně, je plazivá, pokud se k ní něco postaví, ochotně se po tom šplhá. Jinak google, je o tom dost napsáno i v češtině. Například zdroj.
Zdroj: http://achocha.unas.cz/
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, lota, da ny, abendsbrot23
před 3766 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pěstuji na zahrádce dýni Hokaido a ůroda se zatím jeví nadějně.
http://www.dyne-hokaido.cz/pestovani-a-skladovani-dyne-hokaido
A také rakytník řešetlákový,jehož plody mají mnoho vitamínů –
http://www.rakytnik-resetlakovy.cz/pestovani-rakytniku.html
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |