Vždy ho přes dopečení obracím a pořádně prosolim ještě z druhé strany a vždy se sloupne kůže zespodu. Sice je to taky dobrý i bez ní, ale radši bych tomu zamezil.
Kuře dělám ala kachna abych to nijak nezkazil, jsem výjimečný antitalent na vaření. Třeba je na tohle nějaká finta.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 2815 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Peč kuře s plechovkou piva
https://www.google.cz/search?q=opile+kuře&client=ms-opera-mobile&channel=new&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjjvaKdkL3SAhVLjCwKHRFOCvEQ_AUIBygB&biw=914&bih=571#imgrc=qqzF_qwOy5oJxM:
nebo si pořiď stojan na pečení kuřete
0 Nominace Nahlásit |
Kuře se musí prosolit ze všech stran ještě před pečením . Do pekáče se dává nejlépe sádlo a dolévá se voda. Nikdy neobracím, ale často polévám šťávou z pekáče. Mělo by být zapnuté i horní topné těleso v troubě. Nejdřív peču při 200 st a jakmile se začne objevovat barva, snížím na 170 – 180 st. až do zlatova.
0 Nominace Nahlásit |
Nevím přesně jak pečeš. Já ho normálně naskládám do pekáčku, osolené a okořeněné, pod něj trochu vody, na něj plátky másla. Pekáč normální smaltovanej. Normálně s odlupováním kůže potíže nemám.
Keplere: Ačkoli můžu sádlo skoro všude a obecně tak doporučované rostliné oleje u mně téměř nemají místo, tady trochu slevím. Z toho sádla. Oleje tu pořád nemají místo, ale radši volím máslo. To platí ale jen pro kuře, žemlovku a rýžový nákyp 😉
0 Nominace Nahlásit |
Zkus kuře před obracením opatrně podebrat obracečkou na omelety.
🙂
http://www.etescoma.cz/uno/obracecka-na-omelety-uno-p-201802.html
0
před 2815 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
My jsme doma používali do pekáče ještě gril. Na něj se kuře napíchlo a pomalu se postupně s ním otáčelo, takže kůže se pekáče nedotýkala a políváním byla pěkně křupavá. 🙂
0
před 2815 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mě se to nestává…
Peklo se i „ve stoje“, na silných talířích, dnes i na plechovce.
Lze péci v pekáči na soli…
Jedna z rad: je vhodné pod porce masa (kuřete) dát do pekáče špejle
(placatá dřívka,na míchání, podávaná ke kávě v kelímku). Pak se
kůže, maso nepřichytí.
0
před 2815 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |