Avatar uživatele
sesednizkola

Peču zrovna kuře. Co mám udělat, až ho budu obracet, aby se nesloupla kůže?

Vždy ho přes dopečení obracím a pořádně prosolim ještě z druhé strany a vždy se sloupne kůže zespodu. Sice je to taky dobrý i bez ní, ale radši bych tomu zamezil.

Kuře dělám ala kachna abych to nijak nezkazil, jsem výjimečný antitalent na vaření. Třeba je na tohle nějaká finta.

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 2815 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Peč kuře s plechovkou piva
https://www.go­ogle.cz/search?q=o­pile+kuře&cli­ent=ms-opera-mobile&channel=new&prmd­=ivsn&source=lnms&tbm­=isch&sa=X&ved=­0ahUKEwjjvaKdkL3SAh­VLjCwKHRFOCvEQ_A­UIBygB&biw=914&bi­h=571#imgrc=qqzF_qwO­y5oJxM:

nebo si pořiď stojan na pečení kuřete

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Kuře se musí prosolit ze všech stran ještě před pečením . Do pekáče se dává nejlépe sádlo a dolévá se voda. Nikdy neobracím, ale často polévám šťávou z pekáče. Mělo by být zapnuté i horní topné těleso v troubě. Nejdřív peču při 200 st a jakmile se začne objevovat barva, snížím na 170 – 180 st. až do zlatova.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Nevím přesně jak pečeš. Já ho normálně naskládám do pekáčku, osolené a okořeněné, pod něj trochu vody, na něj plátky másla. Pekáč normální smaltovanej. Normálně s odlupováním kůže potíže nemám.

Keplere: Ačkoli můžu sádlo skoro všude a obecně tak doporučované rostliné oleje u mně téměř nemají místo, tady trochu slevím. Z toho sádla. Oleje tu pořád nemají místo, ale radši volím máslo. To platí ale jen pro kuře, žemlovku a rýžový nákyp 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Zkus kuře před obracením opatrně podebrat obracečkou na omelety. 🙂
http://www.etes­coma.cz/uno/o­bracecka-na-omelety-uno-p-201802.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

My jsme doma používali do pekáče ještě gril. Na něj se kuře napíchlo a pomalu se postupně s ním otáčelo, takže kůže se pekáče nedotýkala a políváním byla pěkně křupavá. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Mě se to nestává…
Peklo se i „ve stoje“, na silných talířích, dnes i na plechovce.
Lze péci v pekáči na soli…
Jedna z rad: je vhodné pod porce masa (kuřete) dát do pekáče špejle (placatá dřívka,na míchání, podávaná ke kávě v kelímku). Pak se kůže, maso nepřichytí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek