Většinu otřeš, ale to sádlo ti dělá chuť a i tělo potřebuje tuky, aby bylo zdravé. Vepřové sádlo je ten nejlepší živočišný tuk, snad kromě rybího tuku.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Já myslím, že to sádlo zůstává na povrchu a vysušení ubrouskem se z větší části odstraní. Nechápu ale logiku takové přípravy suchého dietního masa. Já kuřecí prsa použiju max. na řízky v trojobobalu, protože se tak zachytí aspoň trochu sádla a dá se to jíst. Radši mám stehna, maso je šťavňatější. K tomu si brambory, nebo rýži řádně omastím šťávou z pekáče. Ale proti gustu…
0 Nominace Nahlásit |
Určitě neosušíš vše. Máš nějaký důvod k tomu použít sádlo? Sádlo můžu použít téměř kdekoli, ale zrovna pod kuře dám radši trochu másla a trochu vody.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud maso otřete nebo jekkoliv jinak se budete snažit jej „osušit“,
zabvíte ho v podstatě jen té povrchové mastnoty. Nějaké procento tuku (a
je úplně jedno, jestli je to máslo, sádo nebo něco rostlinného), tam
vždycky zůstane. U pečeného masa se ho nejvíc dostaně dovnitř a doplní
jeho chuť.
Pak je samozřejmě otázka, proč ho chcete sušit. Pokud se jen chcete zbavit
lepivé mastnoty, pak to nejspíš tím ubrouskem stačí.
Jde-li Vám ale o zdravotní stránku, pak vězte, že tam stejně nějaké
zůstane. Pokud ale nemáte vyloženě problémy s cholesterolem, nejspíš
Vám neublíží. Pro zdraví je nejlepší tuky střídat. I sádlo má pro
tělo své přínosy, jen holt všeho moc škodí.
0
před 3068 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pro zbavení části mastnoty lze například i řízek na zlomek vteřiny ponořit do horké vody. Je to vyzkoušené.
0
před 3068 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |