Drap
Dá, celkem bez problémů. Ale suché a pokud možno bez kůry. Ovšem
bukovému se to nevyrovná.
zjentek
Habr a olše je v pohodě. Jestli máš rád nakyslou a hořkou chuť –
takovou tu „tříslovinku“, tak určutě při uzení nepohrdni taky
ořechem, krom habru. Olše půjde zase více do barvy – barví maso na
čerbeno, paráda! Pro mě je vše výše zmiňované TRPKÉ! Ale co člověk od
člověka, to chuť od chuti… je to alchymie, musíš zkoušet. Někdo na
ořech nedá dopustit, v porovnání s ostatním dřevem je pak machánko nebe
a dudy! Pro mě je THE BEST peckovina, bo tak sem prostě naučenej. Broskvoň,
slivoň, švestkoň, třešňoň – na to vše NEDÁM DOPUSTIT JÁ! (;
Ametyst
Dá se použít habr, bez problémů. Dokonce i jiné listnáče, i když
nejlepší máme bukové a dubové dřevo. Nepoužívají se jenom
jehličnany.