Slyšel jsem názor když tu vodu do šálku chrstneš jako do záchodu tak nápoj nebude nic moc.
Druhý názor z internetu- vodu nalévat opatrně krouživým pohybem, aby se káva co nejméně zvířila (no tak to už je úplně postavené na palici, zalévat krouž. pohybem a nezvířit 🤦♂️
Bavme se o turku. Řekněme že nejsem žádný estét a zvysoka kašlu na pěnu a tak různě a podobně. A jde mně čistě a kvalitu/chuť nápoje. No a voda za určité správné teploty má nějaké vlastnosti no a ty budou po nalití do šálku a kontaktu se správně namletou, čerstvou kávou bezpochyby jaksi přirozeně uplatněny. Takže pokud to shrnu- káva, voda, kontakt, no a výsledek pak po nějakých třech minutách budu pít. A proč si mám myslet, namluvit si, že zde záleží na způsobu kontaktu, když velice dobře znám vlastnosti vody. (?)
Takže může mně někdo vysvětlit konkrétně to, pokud ten „kontakt“ budu nějak zvláště prožívat a nechrstnu tu vodu do šálku jako do záchodu, ale naopak budu nad šálkem konvicí např. kroutit a odříkat mantry či óm a pomaličku nějak magicky vodu do šálku s kávou nalévat, jak se vlastně stane, že při stejných fyz. a chem. a já nevím jakých ještě vlastnostech vody pak za stejných podmínek budu pít zcela jiný nápoj, než když to tam „chrstnu“. (?) Počkám v obou případech stejnou dobu a piji. To, že je turek už z principu špatný koncept a že z kávy se po 2–3 minutách do vody uvolňují organismu neprospěšné srágory, neřešme, prosím. Děkuju.
(Jen doplním že všechny ostatní podmínky přípravy zůstanou naprosto stejné, jen v jednom případě tu vodu prudce chrstnu rovnou z rychlovarné konvice do šálku až po okraj no a v tom druhém, si s tím zaléváním fakt vyhraju, vezmu si i konvici haribo za 1.500,– ,abych se na ta správně namletá, čerstvá zrna dobře trefoval, uvnitř s nahřátou vodou nad ohněm na 93°C, prostě rituál se vším všudy.)
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? EKSOT123 před 448 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |