jak je možné, že objem kuřat, vážící 2,5kg, má po dvouhodinovém
vaření pouze 1,9kg a to pokaždé z deseti pokusů! Děje se to u stehen či
celých kuřat bez drobů z Billy nebo Lidlu, většinou Vocílka nebo prostě
ty, co se tam prodávaj :o
Doplňuji:
mowla: chápu ..ale mluvím o úbytku 0,6kg z celkové hmotnosti 2,5kg. Jsi si
jist, že tebou popisovaným způsobem je možno konkrétně u kuřat přijít
o 24% hmotnosti? To mě právě zajímá. Ve vodě, kterou jsem použil
k vaření, zůstalo 200gramů tuku a dalších látek v ní rozpuštěných.
Nevím, kolik vody se za 2hod. vaření odpaří, ale jaksi tady postrádám
400gramů hmoty a proto se ptám, jestli jsi si jistý tím vysvětlujícím
vzorcem a nebo to může být ještě jinak? :o
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, zzzzz, gagaga před 3960 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpařuje se pouze voda ve všech tkáních. Pokud je ale úbytek hmotnosti příliš velký, tipoval bych to na produkt, napíchaný vodou ))
0 Nominace Nahlásit |
Maso se tepelnou úpravou zmenší (objem) – svalová vlákna se zkrátí
a tím se z masa vytlačí voda (maso tzv. pustí šťávu – snadno si to
ověříš při restování nebo grilování) – tedy maso ztrácí
i hmotnost.
Proto se vždy u porcí masa uvádí hmotnost syrové suroviny.
😉
Udělalo by to i domácí kuře ze dvorku…
3Kdo udělil odpovědi palec? mosoj, briketka10, zjentek
před 3961 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Máš skvělé odpařovací schopnosti :) Kosti jsou tvořeny anorganickými látkami (50%), organickými látkami (25%) a vodou (25%). Když si vezmu na paškál tvé zázračné kuře 0,6/2,5=0,24
A kuře to má spočítaný..
0 Nominace Nahlásit |
Kuře z dvorku by nemělo tak velký úbytek. Od kuřete ze supermarketu to však není nic výjimečného.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |