Avatar uživatele
pepe88

Obyčejný ocet: škodí, nebo je zdraví prospěšný?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 3378 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
lexx

Běžná potravinářská jakost je asi 8%, tedy neškodný, ale je to organická kyselina,
tedy ne moc vhodná pro nemocné na žaludek apod.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
štamgast

Ty lihový s***** moc prospěšný nebudou, ale vinný a hlavně jablečný ocet prospěšné jsou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Šidlo

troška práveže zlepšuje trávenie masti a mäsa (preto je mäso z kyslej marinády mäkké a ľahšie stráviteľné…to robia kyseliny s bielkovinami)

zdravému človeku neuškodí ani väčšia troška

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

V rozumné míře je prospěšný . Při nadměrné konzumaci, popřípadě při vyšší koncentraci může i uškodit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Nesmíš ho pít. V normálním jídle OK.
I když si pamatuji , že za mého dětství, pili rolníci na poli octovou vodu a jak jim prospívala. Nebylo totiž ani na to 7o pivo !

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

„Klasický“ lihový ocet by se idreálně neměl konzumovat vůbec…
Nepřínáší lidskému organismu nic dobrého ani zdravého. .
Prospěšný není.
Může škodit (zvlášť ty nakládané sterilované „dobrůtky“ jsou „vhodné“ jen k občasné konzumaci, raději vůbec… ;)).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek