Avatar uživatele
Ing.internet

Obsahovaly původní buřty více masa než dnes?

Pamatuje to někdo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? GM, Syd, dědapetr, suaeda, fcoop před 4832 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Jakékoli uzeniny obsahovaly převážně maso. Většina byla pouze z masa a koření. Pamatuji , velice dobře a bylo to znát na chuti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

Nepochybně ano. Buřty či párky poctivě udělané jsou delikatesa. Postupem času se začali víc a víc šidit, čímž se toto jídlo degradovalo na téměř opovrhované. Přitom i Malý Bobeš považoval párky za nejchutnější jídlo. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jé je,kdo by si nepamatoval to dobré a vzpomínám na buřty a nejen na ně,s láskou!
Doplňuji:
Pro suaeda: Kvalitní uzeniny dělá mistr řeznický pan Dvořák a syn z Arneštovic na Pacovsku. Každý týden jezdím pro jeho,nešizené,vý­robky a jako řezník samouk,před nimi smekám!

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Nejen buřty,ale všechny uzeniny měli chuť masa,to byla mana a uzený vonělo.To co prodávají teď má jednu univerzální chuť zvanou humus.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fcoop

http://ekonomi­ka.idnes.cz/jak-chutnaji-dnesni-burty-vselijak-dth-/test.aspx?c=A020806­_082720_test_jan

Lepší čtení,než kdejaká detektivka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

dnes je v uzeninách (prodejně) maso jen na řeznici (řezníkovi).

ve výrobcích, které prodávají, vyjímečně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Původní buřty / špekáčky byly vyráběny z kvalitnějších surovin. Nemám přesnou recepturu a předpokládám, že ji sem někdo zadá.
V buřtech minulosti nebyly separáty a další méně kvalitní maso, které se do našich masokombinátů dováží ve velkém např. z Německa. A samozřejmě tam nebyla přítomna sója, což je velký problém. Přítomnost soji se pozná při klasickém opékání buřtů nad ohněm, kdy místo voňavé měkounké pečínky, po které tekl omastek (samé strašně dobré a nezdravé nechutnosti) je výsledkem tvrdá hmota (něco jako guma).
Ale věřím, že se v zemích Koruny České ještě najdou dobří výrobci kvalitních špekáčků.
Prosím všechny kdo o nich víte – udělejte zde na ně reklamu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Otec byl řezník, bratr také takže vím jak špekáčky , turista či gothaj chutnají. Jinak byl jsem na trhu v Praze na kulaťáku, buřt jeden za 10 Kč., ale fakt dobrý. Vřele doporučuji. Také řeznictví Gergl/?/ ve Slivenci nemá chybu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

Jak které. Na rozdíl od těch původních ty dnešní mají obsah masa uvedený na etiketě. Viděl jsem s 50%, viděl jsem s 95%. Je na každém z nás, co si koupí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Do buřtíků se přidávala sojová mouka už za první republiky. Tenkrát nešlo laboratorně oddělit živočišnou a rostlinou bílkovinu. Dřív si to každý řezník hlídal aby mněl dobré výrobky. Kvalitní suroviny a né pomletá kuřata i s kostmi. Které ze smněsi dokáží stroje odcedit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek