Jakékoli uzeniny obsahovaly převážně maso. Většina byla pouze z masa a koření. Pamatuji , velice dobře a bylo to znát na chuti.
0 Nominace Nahlásit |
Nepochybně ano. Buřty či párky poctivě udělané jsou delikatesa. Postupem času se začali víc a víc šidit, čímž se toto jídlo degradovalo na téměř opovrhované. Přitom i Malý Bobeš považoval párky za nejchutnější jídlo. 🙂
5Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Andělé, dědapetr, Ing.internet, suaeda
před 4817 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jé je,kdo by si nepamatoval to dobré a vzpomínám na buřty a nejen na
ně,s láskou!
Doplňuji:
Pro suaeda: Kvalitní uzeniny dělá mistr řeznický pan Dvořák a syn
z Arneštovic na Pacovsku. Každý týden jezdím pro
jeho,nešizené,výrobky a jako řezník samouk,před nimi smekám!
Upravil/a: anonym
4Kdo udělil odpovědi palec? quentos, dědapetr, Ing.internet, suaeda
před 4817 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejen buřty,ale všechny uzeniny měli chuť masa,to byla mana a uzený vonělo.To co prodávají teď má jednu univerzální chuť zvanou humus.
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, elektrikář, Andělé, suaeda
před 4817 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lepší čtení,než kdejaká detektivka.
0 Nominace Nahlásit |
dnes je v uzeninách (prodejně) maso jen na řeznici (řezníkovi).
ve výrobcích, které prodávají, vyjímečně.
0 Nominace Nahlásit |
Původní buřty / špekáčky byly vyráběny z kvalitnějších surovin.
Nemám přesnou recepturu a předpokládám, že ji sem někdo zadá.
V buřtech minulosti nebyly separáty a další méně kvalitní maso, které
se do našich masokombinátů dováží ve velkém např. z Německa.
A samozřejmě tam nebyla přítomna sója, což je velký problém.
Přítomnost soji se pozná při klasickém opékání buřtů nad ohněm, kdy
místo voňavé měkounké pečínky, po které tekl omastek (samé strašně
dobré a nezdravé nechutnosti) je výsledkem tvrdá hmota (něco jako
guma).
Ale věřím, že se v zemích Koruny České ještě najdou dobří výrobci
kvalitních špekáčků.
Prosím všechny kdo o nich víte – udělejte zde na ně reklamu.
0 Nominace Nahlásit |
Otec byl řezník, bratr také takže vím jak špekáčky , turista či gothaj chutnají. Jinak byl jsem na trhu v Praze na kulaťáku, buřt jeden za 10 Kč., ale fakt dobrý. Vřele doporučuji. Také řeznictví Gergl/?/ ve Slivenci nemá chybu.
0 Nominace Nahlásit |
Jak které. Na rozdíl od těch původních ty dnešní mají obsah masa uvedený na etiketě. Viděl jsem s 50%, viděl jsem s 95%. Je na každém z nás, co si koupí.
0
před 4816 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do buřtíků se přidávala sojová mouka už za první republiky. Tenkrát nešlo laboratorně oddělit živočišnou a rostlinou bílkovinu. Dřív si to každý řezník hlídal aby mněl dobré výrobky. Kvalitní suroviny a né pomletá kuřata i s kostmi. Které ze smněsi dokáží stroje odcedit.
0
před 4808 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |