žádné linky prosím, to už jsem si prohlíd a nic extra. Třeba má někdo tady osvědčenou jednoduchou rychlovku v hlavě, tak dík ..ale rychle, než mi zčernaj!! :o
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 3957 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pomazánka – avokádo (´černé´) – oloupat, vyndat pecku a rozmačkat na kašičku. Na jedno avokádo tak 15 – 20 deka jemně nastrouhaného sýra (preferuju goudu), sůl a pepř (nebo jemňounce nakrájenou feferonku) dle chuti, česneku tak půl paličky (pomazánka je protiupíří) nebo o něco méně.
0 Nominace Nahlásit |
Nejraději mám z avokáda pomazánku. Je skvělá ke kterémukoliv slanému pečivu.
Avokádo vyloupnu ze slupky, vyjmu pecku a dužinu rozmačkám vidličkou. Osolím, opepřím, pokapu bohatě citronovou nebo limetkovou šťávou a přidám na velmi jemno usekanou malou cibuli. Někdy přidám tabasco, worchestr, pálivou papričku atd. Také jsou plátky avokáda výborné s natvrdo uvařeným vejcem jako jednoduchý salát. Na listu hlávkového salátu to působí úžasně. Zase je třeba je pokapat citronovou šťávou aby nezhnědly a potom osolit, případně opepřit. Stačí nahoru lžička majonézy nebo tatarky..
0 Nominace Nahlásit |
Rozmačkané avokádo, sůl, pepř, citronová šťáva + malé loupané, vařené krevety. To je takový luxusní salát, třeba na jednohubky.
0
před 3950 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dobrou chuť.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |