Neznáte někdo recept,snad se jmenuje podobně jako ,,Houbovník".Mělo by to být Krkonošské jídlo z dob,kdy maso mělo cenu zlata.Dělala to moje babička,ale bohužel si návod vzala sebou do nebe.Vím jenom,že hlavní surovina byli rohlíky,namočené v mléku,vařené houby,myslím,že skořice a čokoláda,dál nevím.To vše se dalo zapéct.Hlavně vím,že to nemělo chybu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kapka, johana 56, hanny 2, anonym před 4695 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já když znám pár surovin, ale neznám celý postup vaření, tak na
těchto stránkách http://www.recepty.eu/houbove-pokrmy/jihocesky-hubnik.html
zadám do vyhledávače ty suroviny, co vím a ono mi to najde jídla, ve
kterých ty suroviny jsou.
Tak nevím jestli jsem Vám pomohla, protože to jídlo osobně neznám, ale
tady tomu říkají hubník a recept tam máte. A může se nejspíš
obměňovat.
0 Nominace Nahlásit |
Měl by to být Krkonošský hubník, předpisů je na netu spousta, jeden
přikládám:
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkonossky-hubnik
Ještě další:
http://recepty.vareni.cz/krkonossky-houbovec-hubnik/
0 Nominace Nahlásit |
Mohl to být třeba houbovník nebo hubník na sladko
http://www.toprecepty.cz/recept/3343-hubnik-nasladko/
0 Nominace Nahlásit |
Ač je tu již pár profiodkazů, objevil jsem originální a osobní na
hubník od Vladimíra Menšíka, čímž tento přidávám: (opsáno doslova
z jeho rukopisu)
Recept na hubník
1/4l hrnek, 4 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, mléko,
máslo,
3–4 rohlíky, pepř a sůl
Houby uvaříme ve slané vodě do změknutí, scedíme a rozsekáme.
Do vody z hub přidáme 3 vejce a 4 lžíce polohrubé mouky rozkvedlané ve
1/4l mléka, rozsekané houby a 3 špetky pepře. Na mírném ohni za stálého
míchání necháme středně zhoustnout.
Po odstavení z ohně přidáme utřený česnek. Vše rozlijeme do pekáče a
pokrejeme houskou nakrájenou na 1/2cm kolečka. Housku mašlujeme ropáleným
máslem, potom vše zapečeme v troubě.
0 Nominace Nahlásit |
http://recepty.vareni.cz/houbovnik-jako-dort/
http://prostri.kuchyne.dumazahrada.cz/recepty/houbovnik-dle-petry-janu-1796.aspx
a podle Petry Janů
http://www.kuchtik.cz/RECEPTY%5CHOUBY%5Choubovnik.asp
http://www.recepty.cz/recept/houbovnik-z-pojizeri-19591
ale nějak mi tam chybí ta skořice..pasovala by mi spíš na vánoční cukroví, které si asi z dětství pamatujete, nebo ho babička specielně dětem sypala, aby lépe chutnal na ty vánoce..
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |