Avatar uživatele
roxy52

Neznám přesně název ,ale vysvětlím.

Neznáte někdo recept,snad se jmenuje podobně jako ,,Houbovník".Mělo by to být Krkonošské jídlo z dob,kdy maso mělo cenu zlata.Dělala to moje babička,ale bohužel si návod vzala sebou do nebe.Vím jenom,že hlavní surovina byli rohlíky,namočené v mléku,vařené houby,myslím,že skořice a čokoláda,dál nevím.To vše se dalo zapéct.Hlavně vím,že to nemělo chybu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kapka, johana 56, hanny 2, anonym před 4695 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kapka

Já když znám pár surovin, ale neznám celý postup vaření, tak na těchto stránkách http://www.re­cepty.eu/houbo­ve-pokrmy/jihocesky-hubnik.html zadám do vyhledávače ty suroviny, co vím a ono mi to najde jídla, ve kterých ty suroviny jsou.
Tak nevím jestli jsem Vám pomohla, protože to jídlo osobně neznám, ale tady tomu říkají hubník a recept tam máte. A může se nejspíš obměňovat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Měl by to být Krkonošský hubník, předpisů je na netu spousta, jeden přikládám:
http://www.ipri­ma.cz/prostre­no/recepty/krko­nossky-hubnik
Ještě další:
http://recepty­.vareni.cz/krko­nossky-houbovec-hubnik/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanny 2

Mohl to být třeba houbovník nebo hubník na sladko
http://www.to­precepty.cz/re­cept/3343-hubnik-nasladko/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ač je tu již pár profiodkazů, objevil jsem originální a osobní na hubník od Vladimíra Menšíka, čímž tento přidávám: (opsáno doslova z jeho rukopisu)
Recept na hubník
1/4l hrnek, 4 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, mléko, máslo,
3–4 rohlíky, pepř a sůl
Houby uvaříme ve slané vodě do změknutí, scedíme a rozsekáme.
Do vody z hub přidáme 3 vejce a 4 lžíce polohrubé mouky rozkvedlané ve 1/4l mléka, rozsekané houby a 3 špetky pepře. Na mírném ohni za stálého míchání necháme středně zhoustnout.
Po odstavení z ohně přidáme utřený česnek. Vše rozlijeme do pekáče a pokrejeme houskou nakrájenou na 1/2cm kolečka. Housku mašlujeme ropáleným máslem, potom vše zapečeme v troubě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

http://recepty­.vareni.cz/hou­bovnik-jako-dort/

http://prostri­.kuchyne.duma­zahrada.cz/re­cepty/houbovnik-dle-petry-janu-1796.aspx

a podle Petry Janů

http://www.kuchtik­.cz/RECEPTY%5CHO­UBY%5Choubovnik­.asp

http://www.re­cepty.cz/recep­t/houbovnik-z-pojizeri-19591

ale nějak mi tam chybí ta skořice..pasovala by mi spíš na vánoční cukroví, které si asi z dětství pamatujete, nebo ho babička specielně dětem sypala, aby lépe chutnal na ty vánoce..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek