Avatar uživatele
Kepler

Nemáte někdo srozumitelný recept na dort Malakov?

Hned na začátku píšou, že mám utřít máslo s moučkovým cukrem. Jak cukráři třou? Ebonitovou tyč ani liščí ocas nemám. Stačí metličkový šlehač? Chytla mě mlsná, no. Z těch receptů by se jeden po… To si taky kolega Holzmann stěžoval, že podle návodu má krájet tři dny staré housky. Chudák, nekrájel ani den a měl jich plnou vanu…

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, Edison před 1686 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Metličkový šlehač stačí, babička třela máslo s moučkovým cukrem obyčejnou vařečkou, do rozpuštění cukru.
Jestli se nemýlím, Malakov je nepečený z piškotů, prokládaný rozvařenýma jabkama, zahuštěnýma pudinkovým práškem, ale spíš se asi mýlím.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

Tak u nás doma se jako Malakov jmenovalo něco úplně jiného. BYlo to z dlouhých piškotů (to jsou ty co se blbě shánějí, pokapané rumem. Skládalo se to do formy vedle sebe, pak vrstva krému, pak další vrstva piškotů křížem – až do plné kulaté formy. Podrobnosti bych eventuelně našel ve sbírce recepisů mé maminky. Jooo, při podávání na to šlehačku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
nevahejnetra

https://www.ces­katelevize.cz/po­rady/100848971­00-kluci-v-akci/1137-recepty/555-dort-malakov/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

U nás ty dorty za studena moc nefrčí a se želatinou (Kluci v akci, odkaz).
už vůbec ne.
Ale tyto se mi líbí a zdají se srozumitelné.
https://www.re­cepty.cz/recep­t/malakov-dort-stary-recept-po-prababicce-14507
https://www.svet­vemne.cz/recept-cs/dort-malakov-s-mascarpone

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek