Nikdy jsem v el troubě nezavařoval zeleninu. V hrnci k tomu určeném ano. Tam je to jasné. Je tam ponořen teploměr. Letos mám neobvykle vysokou úrodu kozích rohů. Cca 20 kg. Do hrnce vleze pár sklenic, těch vysokých. A to by bylo na několik let dělat to v zavařovacím hrncu. K tomu ještě odřezávám každou stopku kvůli místu. No a ta trouba, Mora typ MKN 55103 GW, od té mám manuál, zřejmě nebude vědět, ani já, tedy obě trouby, kdy je obsah sklenic zavařen. Maso jsem v ní dělal o hodinu dýl, než v plynové. A tak jak ten čas včíl odhadnout?
Zajímavá 0 před 2233 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tak tohl je easy brnkačka, protože jakožto dlouholetou praxí zocelená děffka pro ffšechno asistuji u většiny podobných podniků. (Nevím jak jinde, ale ženský v naší rodině jsou co se plánování logistiky týká NAPROSTO NESCHOPNÉ, takže v půli práce se zničeho nic zjistí, že je málo sklenic, víček, Deka, cukru, octa, čehokoliv! A protože jsou navíc drzé, nekompromisně vyžadují moji asistenci v takovém případě a sprostě tvrdí, že jestli chci svůj podíl, musím přiložit ruku k dílu a bleskově nakoupit!! Taková neomalenost vůči nejkrásnějšímu mně!!!) :(
Takže:
Teplotu nastav na půl cesty mezi 150–200°C a rozehřej, dokud kontrolka
nezhasne.
Do toho vsouvacího plechu (vaničky) dej cca 1,5–2 cm vody a dej tam sklenice
tak, by se nedotýkly a to ani okraje vaničky
Když je trouba zahřátá (zhasne kontrolka) zasuň do nejspodnějších
vodítek. Nevím jestli ta trouba má vrchní, dolní nebo oboje topná tělesa,
ale v případě obojích zapni JEN TO SPODNÍ! (pokud je možno)
Jakmile začne voda dělat bublinky (nečekej až bude zcela vařit!), spusť
minutku nastavenou na 60 minut. Po hodině vypni topení a nech půl hodiny
dojít. Pak můžeš vyndat. Hotovo!
(Jo a ovoce se dělá kratší dobu, myslím že 3/4 hodiny, ale to mne nezajímá, já nejraději kyselé okurky, ty tvé kozí rohy bych také bral.) ;) :)
0
před 2233 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… elektrickou troubu to učit nemusíš, ta to umí, jen musíš toho troubu, co to po ní chce naučit, jak se to dělá …
0
před 2231 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Orestez a Aliendron, Já koukám, zrovna od vás bych takové machroviny nečekal!teda u nás je to taky na mě. Ovoce má kyseliny, ty konzervují a stačí jak píše A. a dokonce jen na 85st. Vlastně stačí i míň a kratčeji, ale radši takhle. Maso a Zelenina, pokud lze přidat ocet, tak přidat, dále jak píše A. Když není možno přidat trošku octa, tak je vhodné za 2–3 dny zavařit ještě jednou, – prvním zavařením se zniší jen bakterie, ne jejich spory, které ale varem dostanou šok, probudí se a druhým zavařením se zničí. Také se uvádělo zavařovat v tlakovém hrnci, že je možno dosáhnout vyšší teploty a nemusí se vařit tak dlouho. V troubě je taky možno dosáhnou větší teploty než 100, ale ne uvnitř sklenic s vodou.
Jo a když máš jen horní topné těleso, tak na Moravě zabalí celou sklenici do mokré látky, než ji dají do vaničky. (prý kvůli víčkům, ale podrobnosti nwm) POZOR! Nesmí to být látka s umělými vlákny!!
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |