Avatar uživatele
Damiana

Nahradil tuk Helia značku Visa?

Nemůžu nikde sehnat tuk na výrobu dortových krémů značky Visa. Prý už se nevyrábí a (snad) ho nahradila Helia – jen se přejmenoval. Máte s Heliou nějakou zkušenost?
Doplňuji:

A nějaká osobní zkušenost?

ad manon: Já věděla, že někdo přimastí s máslem 😁 Nejde o to, že je máslo pochopitelně chuťově lepší (taky jak které a co je to dneska máslo…:-), ale Visa měla jiné vlastnosti – co do trvanlivosti a pevnosti krému. Nebyla určena do těsta, ale pouze na krémy a myslím i polevy. Jde o to, jestli je právě Helia nová Visa.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, manon, aramah, johana 56, anonym před 4388 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Ad Damiana. Díky za novou informaci. Tento tuk neznám., hledala jsem.

Naše oblíbené tuky na pečení mají své věrné zákaznice již po několik desetiletí!
Naše babičky je znají pod názvy Smetol, Visa a Iva. Dnes je nazýváme Palmarin (speciálně vhodný na pečení různých druhů těsta), Helia (speciálně vhodná pro přípravu krémů a náplní) a Cera (speciálně vhodná pro polevy). Bez ohledu na jejich nová jména, jsou to stále stejné kvalitní ztužené rostlinné tuky, které používá na pečení každá zkušená hospodyně ve slovenské domácnosti a také profesionální odborníci. Naše tuky na pečení PALMA jsou zárukou, že pro vás bude pečení, nebo vaření chutnější a jednodušší!

http://www.pal­magroup.eu/?na­se-produkty-1&kategoria=tuky-na-pecenie

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
manon

Proč nepoužít máslo? Krém z Visy nebo kteréhokoliv jiného margarínu by stejně nebyl chutný. Visa, Hera a pod. jsou stejně vhodné spíš do těsta než na krém – bych si myslela. Helii konkrétně neznám.
Doplňuji:
Pokud někdo tvrdí, že margarín je na krém vhodný, tak spíš v rámci reklamy.

Upravil/a: manon

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
johana 56

Rovněž děkuji za typ,Heliu neznám.
Také jsem zjistila,že Visa se zřejmě již nevyrábí.Používala jsem ji do krému pod želatinu v kombinaci s bílým jogurtem.Zatím ani máslo či jiný tuk se mi jako náhrada neosvědčil.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
manon

Nevím jestli mluvíme o té samé Vise – já ji mám uvedenou v některých receptech třeba na cukroví. Jen namátkou jsem zkusila ověřit, jak je to s tím použitím do těsta – našla jsem třeba:
http://search­.seznam.cz/?aq=&oq=­&sourceid=szn-HP&thru=&q=re­cept+cuktov%C3%AD+Vi­sa
http://www.nej­peceni.cz/tuky-na-peceni-specialisti-ve-svem-odboru

Takže jak Visa tak Helia se asi používají – používaly na oboje, na těsta i krémy (já tedy ne :) ). Ale Helii neznám, tak nepomůžu. Visa byla asi mastnější než jsou jiné margaríny. V jednom receptu jsem zahlédla náhradu Visy máslem se sádlem – ale do těsta.

před 4388 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Díky.:-)
Tak já jsem taky ještě patrála a vypadá to, že se na stopro Visa už fakt nevyrábí. Měla takovou zvláštní strukturu, často s ní „pracovali“ i profi cukráři, máslem se nahradit nedá (to tedy zní, co? Chtít margarín nahradit máslem:-)))) Myslím, že byla dokonce trochu slaná…

před 4388 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek