Na dobroušení nože stačí buď ocilka, nebo dobrušovat dva nože
o sebe, nebo použít spodní část nějakého porcelánového nebo
kameninového nádobí (hrnek, talíř, miska,..). Na pořádné kvalitní
nabroušení je většinou potřeba bohužel (bohudík) obdorník
s profesionálním přístrojem (bruskou), neboť úhel břitu bývá velmi
tupý a provizorní nástroje nestačí.
http://hodinovy-manzel-liberec.nolimit.cz/
0 Nominace Nahlásit |
Kamenným brouskem , prodávají v železářství . Určitě musí být vlhký , před použitím ho dej do vody aby se nasákl a při broušení ho stále oplachuj nebo namáčej . Jde to líp , tolik to nevrže a pomaleji se obrušuje . A nožem buďto dělej krouživé pohyby nebo s ním tahej sem a tam . Hlavně musí být stejný sklon při broušení z obou stran . Dá se pak ještě použít břidlicový kámen na jemné dobroušení. Pak natátnout ostří na ocílce . Kůže se na dolazování ostří používala na břitvy. Je to umění , tak hodně ZDARU
0 Nominace Nahlásit |
záleží na velikosti nože,a kůži můžeš použít svoji,protože kůže se používá na dohladění ostří a né na broušení na to je vocilka,nebo karborundum
0
před 5265 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kůže slouží pouze ke stržení hranek, ne k broušení či
dobroušení.
Aspoň si to myslím.
0
před 5262 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1485 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |
Online hry |
Hádanky a hlavolamy |
Ostatní volný čas a hobby |