Avatar uživatele
anonym

Myslíte, že půjde fazole v tomatové omačce z plechovky s kouskem chleba považovat za zdravou večeři?

Kolikrát do týdne si jde tuto baštu dopřát, aby to tělo nebylo třeba už nějak proti srsti?
Jistě nejde pouze o nadýmání. :)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 2800 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Určité lepší by byly fazole bez konzervace, ale i tak to celkem jde.

Ale přidala bych k nim zeleninu, třeba nastrouhanou mrkev, zelenou část pórku, nebo hodně petrželky, možná i rajče.

Jindy bych použila jen fazole čisté a udělala salát. Občas dělám – přidám pórek, spařenou cibuli, kysanou okurku, někdy vajíčko, kousek šunky, nebo malou konzervu tuňáka, bílý jogurt a posypu zelenou petrželkou. Nebo salát polníček, mám raději rukolu.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Určitě, hlavně ať je ten chleba ještě teplý. To nebudeš vypouštět holuby, ale nejmíň kondory. 🙂 Nic se nemá přehánět, ale 1 – 2 x týdně tě to snad neroztrhá.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Souhlas s annas, ale chleba bych nahradila nějakou výživnější a lepší obilovinou, např. bulgurem, špaldou, naturální rýží, pohankou atd.
Přijde mi, že luštěniny z plechovky jsou prostě jen nabobtnalý a vůbec né uvařený a kvůli tomu je to pak víc prdlavý, když jsem cizrnu z plechovky propláchla pod proudem studený vody, tak problém s nadýmáním nebyl, ale u fazolí v omáčce to asi nepude :)
Čerstvou zeleninu určitě, chtělo by to něco zelenýho, zakápnout kvalitním olejem a posypat sezamovými semínky.

Upravil/a: RyuzakiKate

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Chleba = sacharidy. Vypustit.
Jinak viz annas.
Jen bych nečinil rozdíl mezi fazolemi v plechovce a „čerstvými“. Čerstvé fazole se konzumovat nedají. Konzervace = uvaření, to by se s fazolemi muselo udělat tak jako tak.
A dával bych si je spíše ke snídani nebo obědu. Fazole jsou energeticky bohaté, to na večer není dobře. *)

*) Jinak samozřejmě vím, že to jsou hraběcí rady. Člověk, živící se prací, ráno něco spolkne v poklusu, oběd v závodce nebo restauraci ve spěchu a s výběrem silně omezeným, reálně teprve večer se může slušně a v klidu najíst.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Přidávám vařené kuřecí maso nebo uzeninu, podusím s trochou rajčat, paprik a cibule a podávám s pečivem, pokud je v tom uzenina a když maso, tak třeba i s tortilou. Fazole dám i červené i bílé.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek