hodně sníží teplotu. dnes však sklenička jen tak nepraskne. naopak pozor na prudké zchlazení
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Prasknutí skla je nejpravděpodobnější při tepelném šoku – náhlém zchlazení. Při nalití vařící vody podstatně méně pravděpodobné. Lžika následný pomalý odvod tepla na to nemá vliv. A co je důležité tlusté sklo rupne dřív, než tenké!
Upravil/a: Kepler
1Kdo udělil odpovědi palec? e1232851@trb
před 3189 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejjistější bude nemachrovat se sklem a dávat si horké kafe nebo čaj do hrnku z porcelánu, kovu nebo max z kameniny. Už jsem viděl nespočet například pivních půllitrů, ať už kryglů nebo štucků, „sedmičkových“ zavařovaček a podobného nesmyslného „nádobí,“ jak praskly, třebas po roce opakovaného zalívání se lžicí vevnitř, ale nakonec praskly. Praskne i tzv. varné sklo (SIMAX, Sial), když se „zadaří.“ A zrovna to prasklé machrovací nádobí s objemem 0,5 l a více umí pěkně spařit nejen koule, ale i třeba půlku stehen.
0 Nominace Nahlásit |
To víš že funguje, ale nedostatečně. ???Tak použij pohárek který to
vydrží.
Nejhorší je tepelný šok.
0
před 3189 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |