Nějakou dobu piju vodu s citronem, ale zaujal mne článek,
https://mamci.cz/citronova-stava/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
navíc parametry kyseliny citronové https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_citronov%C3%A1
ukazují na disociační konstanty slabé kyseliny, ne zásady. V citronu je
asi 8% kyseliny citronové. Takže i když se v chemii vyznám, tohle se mi
zdá divné. Vysvětlíte mi to někdo? Děkuji.
Zajímavá 0 před 2078 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podle mně je to v tom článku blbost. Po vodě s citrónem tě může maximálně jenom tak pálit žáha, jenom přidáš další kyselinu do žaludku. Nesmíš věřit každé blbině na tak podivných webech, jako je mamci.cz… Citróny, podle odkazu ivzez nejsou uvedeny mezi zásadotvornými ani kyselinotvornými potravinami. Zřejmě proto, že jsou metabolizovány bez nějakého alkalického nebo kyselého „popela“.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Zkuste se podívat na bakalářskou práci (2.035 kB) Dagmar Pifkové
„Zásadité versus kyselé – mýty a fakta“: https://is.muni.cz/th/323568/lf_b/bakalarska_prace_Dagmar_Pifkova.pdf
(Zdá se mi, že to vysvětluje srozumitelně.)
0 Nominace Nahlásit |
Citron není v rámci lidského metabolismu kyselinotvorný!! Metabolizuje na hydrogenuhličitan sopdný ( jedlou sodu).
Upravil/a: mosoj
0
před 2077 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |