Avatar uživatele
novel

Může se pokrm z hub ohřívat?

Někde jsem slyšel, že se zchladlý pokrm z hub (např. praženice, smažené bedle) nesmí znovu ohřívat pro další konzumaci. Je to pravda? Co se s houbami stane?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, briketka10 před 3193 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

Houby ohřátím ztratí chuť, změní se v nich složení bílkovin, a dokonce mohou způsobit zažívací obtíže. Proto je lepší je neschovávat nebo pak sníst studené. Bohužel to platí i pro houby v rizotu, v polévce a podobně.
https://www.pro­zeny.cz/magazin/zdra­vi-a-zivotni-styl/zaujalo-nas/41737-jake-jidlo-neni-dobre-ohrivat-budete-se-divit-kolik-ho-je

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

No, slyšel jsem to taky. Zpracovávám houby tak, že je vydusím se solí až změknou a ztratí co nejvíc vody. Po vychladnutí je nadávkuju do mikrotenových sáčků a dám do mrazáku. Třeba i za pár měsíců je rozmrazím a udělám třeba smaženici. Chutnají stejně jako čerstvé.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Zbynas

Ze zdravotniho hlediska nic, jen jde o to, ze nebudou uz tak chutne, pripadne uplne nechutne.

Dotaz jsem smeroval primo mna znameho Lubomira Pucka, mykologa, zaka p. Smotlachy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek