Houby ohřátím ztratí chuť, změní se v nich složení bílkovin, a
dokonce mohou způsobit zažívací obtíže. Proto je lepší je neschovávat
nebo pak sníst studené. Bohužel to platí i pro houby v rizotu, v polévce
a podobně.
https://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/zaujalo-nas/41737-jake-jidlo-neni-dobre-ohrivat-budete-se-divit-kolik-ho-je
0 Nominace Nahlásit |
No, slyšel jsem to taky. Zpracovávám houby tak, že je vydusím se solí až změknou a ztratí co nejvíc vody. Po vychladnutí je nadávkuju do mikrotenových sáčků a dám do mrazáku. Třeba i za pár měsíců je rozmrazím a udělám třeba smaženici. Chutnají stejně jako čerstvé.
0 Nominace Nahlásit |
Ze zdravotniho hlediska nic, jen jde o to, ze nebudou uz tak chutne, pripadne uplne nechutne.
Dotaz jsem smeroval primo mna znameho Lubomira Pucka, mykologa, zaka p. Smotlachy.
0
před 3193 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |