Přímo z potravin ne, ale k infekci může dojít dotekem, třeba u nebaleného ovoce apod. U baleného masa dotekem na fólii.
0 Nominace Nahlásit |
Na to ti nikdo neodpoví správně.
Kromě neustále omílané jedné zprávy o mědi, nerezu a plastu (kolik toho
má člověk doma měděného?) se seriózní zprávy trousí jak švábi na
pivo. Jedni např. tvrdí, že vir nesnáší mráz, druzí, že v mrazničce
vydrží až 2 roky. Z takových informací by jeden dostal průjem. Všichni
se ale shodují, že bez hostitele vydrží maximálně 3 dny.
Ze skladovaných potravin se proto člověk nenakazí. Může se ale nakazit
z obalu. Je tedy dobré obaly omýt, co nejde, nechat pár dní v
„karanténě“.
Upravil/a: Hlada
2Kdo udělil odpovědi palec? Funna, Mc Merkurion
před 1683 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle povrchů. Taky asi žiješ v nějaké bublině. Např. na pečivu nepřežije. Na plastech celkem slušně. Na mědi jen dost krátce…
0
před 1683 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hlado, zá se, že nerozlišuješ to, co znamená „vydrží“ a co „přežije“. On totiž virus „nežije“. Mj. neprovádí látkovou výměnu. Takže… pokud na něj něco aktivně nepůsobí, vydrží hodně dlouho, bo nic nepotřebuje. Je pak spousta látek, které ho ničí rychleji, nebo pomaleji. K množení, což už bychom mohli považovat za život ovšem potřebuje odpovídající hostitelské buňky. A to je moment, kdy jej lze, paradoxně, zničit nejsnáze.
Já potřebuju vědět, jestli např. potraviny z mrazáku jsou za jaký čas infikované nebo ne. Takové informace by měly být zveřejněny jasně.
Emeloune, „Vědci zjistili, že původce závažného akutního respiračního syndromu koronavirus SARS-CoV-2 byl detekovatelný v aerosolech až tři hodiny, na mědi až čtyři hodiny, na kartonu až 24 hodin a až dva až tři dny na plastu a nerezové oceli. Výsledky studie poskytují klíčové informace o stabilitě viru SARS-CoV-2, který způsobuje onemocnění COVID-19, a naznačují, že lidé se mohou infikovat nejenom kapénkami vzduchem, ale i dotykem prostřednictvím kontaminovaných předmětů.“
http://www.szu.cz/tema/prevence/novy-koronavirus-vydrzi-na-povrchu-nekolik-hodin
No vědci zjistili prd, když nezjistili, jak dlouho se korodrží na keramice a porcelánu, přímo z kterýho jím.
Máš v zásadě jen dvě možnosti: 1. Zjistit a zveřejnit to sám, ovšem relevantně, nebo 2. věřit institucím – vědcům.
Mno, je prokázáno, že napadá i nervové buňky. Na začátku nervová zakončení, zejména v nose s ústech, projevující se ztrátou čichu a chuti. Podle míry poškození i nevratně, bo nervové buňky lidské tělo neobnovuje… Tak kdo ví, kam až to u něj došlo, nebo jestli bouk mozgožrout neumírá hlady…
Drap | 8219 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2722 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |