Může,ale dřív než stačí zplesnivět,zhořkne,začne se z něj oddělovat syrovátka.Tím se stane nepoživatelným.V minulých letech (před rokem 1989),platilo např. u Nivy,že se nesměla prodávat,pokud plísňová složka překročila 33% objemu sýra.Takový sýr,byl stažen z prodeje,a odvezen do tavírny sýrů k dalšímu zpracování,nebo se z něj vyráběla >Lipenská pomazánka<.Mimochodem,jak přezrálá Niva,tak pomazánka z ní byli dobroty.
Pro Fun1k.To zelené je penicilínová kutura,kterou se Niva očkuje při výrobě.
4Kdo udělil odpovědi palec? rynek878, elektrikář, chudst, soudek
před 4833 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ano, může.
jak to poznáte? jako u běžných potravin – změní konzistenci, barvu, chuť a vůni.
3Kdo udělil odpovědi palec? quentos, rynek878, elektrikář
před 4833 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vyroste na něm plíseň jiné barvy, nejčastěji to bude Penicillium, takže typicky zelená.
0 Nominace Nahlásit |
Ano může. Když bude ve vlhku a bude tam dlouho tak ano.
0
před 4833 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |