Avatar uživatele
jirka F

Může opravdu špekáček hořet ?

V sobotu jsme teda opékali nad ohněm špekáček a mě ten špekáček najednou začal hořet tak jsem řekl ze srandy budu mít holt flambovaní špekáček a pak jsem ho vytáhl a ještě se z něj kouřilo ale pak to bylo chutnalo výborně akorát jsem to musel nechat chvíli vychladnout.

Ale jak je to možný copak špekáček může hořet.

Ps: zkuste to taky udělat aby vám při opékání začal hořet špekáček a pak to chutná výborně.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3440 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Odpoveď byla označena jako užitečná

Špekáček může hořet. Na tom není nic divného. Vždyť obsahuje tuk. Kdysi se dělaly lojové svíčky. Je ale samozhášivý. Ano, chutná výborně. Jen bych nechtěl vést diskuzi se zastánci zdravé výživy.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

napred začne horieť najmä tuk.
ak horí dostatočne dlho, môže horieť i samotná masa špekáčku – ak sa dosiahne potrebná teplota.

pri horení tuku i mäsa vznikajú karcinogénne látky – to je práve tá >výborná chuť<.
dobrú chuť, stretneme sa na onkológii.

;-Q

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Hořel tuk ze špekáčku. Nic jiného tam k hoření neni.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Prakticky všechny potraviny jsou hořlavé. Tělo získává z potravy energii převážně jejím rozkladem a následným spalováním na CO2. Takže nesouhlas s Drap. Hořlavé je jak maso, tak i mouka a další věci co se tam často přidávaj. Tuk je jen nejsnáze zapalitelnej (protože se rozpouští, vytéká a snadno se odpařuje. Hoří pak ty olejové páry.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek