V sobotu jsme teda opékali nad ohněm špekáček a mě ten špekáček najednou začal hořet tak jsem řekl ze srandy budu mít holt flambovaní špekáček a pak jsem ho vytáhl a ještě se z něj kouřilo ale pak to bylo chutnalo výborně akorát jsem to musel nechat chvíli vychladnout.
Ale jak je to možný copak špekáček může hořet.
Ps: zkuste to taky udělat aby vám při opékání začal hořet špekáček a pak to chutná výborně.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3440 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Špekáček může hořet. Na tom není nic divného. Vždyť obsahuje tuk. Kdysi se dělaly lojové svíčky. Je ale samozhášivý. Ano, chutná výborně. Jen bych nechtěl vést diskuzi se zastánci zdravé výživy.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit |
napred začne horieť najmä tuk.
ak horí dostatočne dlho, môže horieť i samotná masa špekáčku – ak
sa dosiahne potrebná teplota.
pri horení tuku i mäsa vznikajú karcinogénne látky – to je práve
tá >výborná chuť<.
dobrú chuť, stretneme sa na onkológii.
;-Q
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, Dochy, Pepa25
před 3440 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Prakticky všechny potraviny jsou hořlavé. Tělo získává z potravy energii převážně jejím rozkladem a následným spalováním na CO2. Takže nesouhlas s Drap. Hořlavé je jak maso, tak i mouka a další věci co se tam často přidávaj. Tuk je jen nejsnáze zapalitelnej (protože se rozpouští, vytéká a snadno se odpařuje. Hoří pak ty olejové páry.
0
před 3439 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |