Jo, koprovku taky nemusím. Kdyby mi ji někdo předložil, tak ji taky pošlu rovnou do záchodu, ne do kopru. Nač ty okliky přes žaludek?
0 Nominace Nahlásit |
když se s koprem umí uvařit, tak je to pochoutka – koprovká omáčka i polévka s vejcem a bramborem, kulajda, zelené fazolky na smetaně s koprem, slovenská fazulová polévka a mnoho dalších jídel, dokonce i zavařování zeleniny se bez kopru neobejde…
0 Nominace Nahlásit |
Kepler, ty nevíš, co je dobrého. Taková kulajda, koprovka, nebo čerstvě nasekaný kopr s máslem na nových bramborách… Gurmánský zážitek.
No jo, každý to má jinak. Já zase miluju špenát, což každý taky nemusí. Dokonce jsem vymyslel vlastní recept na špenát s kapustou. Říkám tomu špepusta a je to vynikající!
…špenátek, obzvlášť listový (ne ten protlak) je i pro mne pochoutka. Dáš recept …s kapustou?
Není to žádný zázrak. Jako základ udělám cibuli na kostičkách uzené slaniny (tou nešetřím), zapráším hladkou moukou a udělám světlou jíšku. Jinak stejný postup jako u špenátu, s kapustou je poměr 1:1. Finále na zahuštění je: rozšvrlat hladkou mouku v 1 kelímku 12% smetany, zamíchat do špepusty a chvíli povařit. Nejlepší je to s vařeným uzeným a bramborovým knedlíkem.
doufám, že ta poslední chvilka „povaření“ je 15–20 minut, protože jinak je ta mouka docela cítit, což by mohl potvrdit každý zkušenější kuchař.
Bumbes, to bezpochyby.
Až na ty brrrrknedlíky, to vypadá jedle. Vyzkouším a dám vědět. 🙂
Drap | 1722 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 918 | |
iceT | 629 | |
da ny | 610 | |
zjentek | 579 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |