Avatar uživatele
tatanka

Musím bezpodmínečně lína /25Dk/ před tepelnou úpravou pečením oškrábat? Díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4762 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Nemusíš, ale asi pak řekneš, že příště už tam sliz nenecháš )) Nejlepší a nejrychlejší je rybku jemně spařit, samotné droboulinké šupinky zvlášť nevadí.
Praxe

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Šupiny ze zabitých línů neškrabeme, ale položíme celé ryby do dřezu nebo na pracovní desku a posypeme je z obou stran hrstí soli. Sůl po chvíli vytáhne z ryb sliz (hlen) a ryby na povrchu zbělají. Slizovou vrstvu oškrábneme tupou hranou nože, ryby vykucháme, zbavíme žaber, opláchneme a osušíme.

Zdroj: http://www.cer­stveryby.cz/Slad­kovodni-ryby-cele/Lin-obecny-kuchany-200-400g.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Sliz z lína lze odstranit také přelitím vřelou vodou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek