Můžeš je zmrazit. Pokud je však chceš obalovat, už nikdy nebudou mít
chuť jako čerstvé.
Osobně jsem přebytek pýchavek řešíval pravidelně tak, že jsem nakrájel
dostatečně velké pláty a rozdal po sousedech.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě jde zmrazit, já zmrazuji normální houby, syrové, nakrájím je na plátky a dám do sáčku, zavážu a do mrazáku, tak to určitě jde i s pýchavkou.
0 Nominace Nahlásit |
Moje léty osvědčená metoda je, že houby nejdřív vydusím se sádlem a solí, až ztratí podstatnou část vody a jejich objem klesne cca na 1/3 až 1/4. Musí se to ale dělat pomalu a dlouho a neustále míchat. Pak to dám do vaniček, nebo jen mikrotenových sáčků. Výhodou je obrovská úspora místa v mrazáku a mám polotovar, který můžu použít okamžitě a na cokoliv (kromě řízků). Hlubokým zmražením kvalita časem neutrpí a trvanlivost je i víc než 1/2 roku (déle jsem to ještě nezkoušel).
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Houby se nesmějí mrazit a pokud ano pak pouze převařené!
http://hobby.idnes.cz/mrazeni-hub-pravidla-0re-/houby.aspx?c=A120926_133205_houby_mce
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |