Mikrovlnné záření rozvibruje molekuly vody.
V papiňáku je vyšší tlak, a proto tam jde vařit za vyšší teploty,
čili je jídlo udělané rychleji.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Trochu tu rozvinu Quimbiho odpověď…
V mikrovlnce se voda obsažená v jídle rozkmitá, vlyvem mikrovlnných vln
(mikrovln) tyto rozkmytané částice předají svou energii –teplo–
ostatním částicím, které je obklopují- jídlo se ohřeje.
pro ještě větší zjednodušení, mikrovlna je jako když natáhneš kuličku
na Newtonově houpačce, to je rozkmitání částic vody a to, když ji
pustíš a ona narazí do ostatních a předá jim sou pohybovou (kinetickou
energii) to je, jako když se od té vody zbytek jídla ohřeje.
:) snad jsem pomohl
0
před 3160 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2624 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |