Avatar uživatele
zjentek

měla by se instantní káva převařit? Co když si ji jen tak rozmíchám ve studeným mlíku?

arygnoc: já znám jen tu druhou technologii výroby, tu při velice nízkejch teplotách ..to vznikaj ty nugetky ..ty tmavý granulky, co myslíš ty, tak to já vůbec nepiju ..nepřelejváš vřící vodou ani ty nugetky? ;)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? arygnoc, marci1 před 3421 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Úplně stačí ji rozmíchat ve studené vodě či mléku…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Můžeš si udělat řeckou kávu Frappé. 🙂

Zdroj: http://www.re­cepty.cz/recep­t/caffe-frape-11339

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arygnoc

nemusí.

instantná káva (strašný názov) sa totiž vyrába pri teplotách vysoko nad 100 °C odparovaním vody z normálnej kávy, ktorá je do priestoru s vysokou teplotou rozstrekovaná do podoby aeresolu.
vznikajúca sušina po odparení vody je instantná káva.

;-Q

ja instantnú kávu nepijem (je to totiž kávovina a nie káva [i keď ju tak nazývajú]), iba espresso.
a nakoľko má byť káva ako černoška – čierna, silná a horúca, tak ju nekazím cukrom a mliekom/smotanou už vôbec nie.

Upravil/a: arygnoc

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

doporučená maximálna teplota vody pre instantnú kávu je v okamihu keď sa bublinky vzduchu v zohrievanej vode začínajú odrážať odo dna., tj približne kdesi medzi 80–90°C. Ak už voda „bublá“ na bode varu 100°C voda je už „prepálená“.
Studená káva sa muže „vyrobiť“ aj s neprevarenou, až studenou vodou. Hovorí sa, ak do kávy dávame prísady (cukor, mlieko…), chceme niečo v nápoji zakryť.
PS.
arygnoc: káva ako černoška – čierna, silná a horúca
čierna ako noc
silná ako rieka
horúca ako láska (pozor! nesmie byť vrelá, aby nepopálila)

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Ideálně dostat alespoň do 80 °C. Ale jak tu někdo říká, dělá se z ní i ledová káva (nebudu tomu říkat frappé, protože to je něco jiného). Já osobně preferuji ale espresso. Ta příprava není o moc složitější. Dá vám tak o tři minuty déle. A navíc když vám přijde třeba mletá káva do pákového kávovaru od https://www.ka­vamonro.cz/Mle­ta-kava-c51_0_1.htm tak o instatním kafi nebudete chtít ani slyšet. 😉

Nový příspěvek