Rady od odborníků
Dobrá medovina nepotřebuje koření ani žádná dochucovadla.
Studenou medovinu servírujte při 12–16 °C
Medovina odhalí nejlepší tóny při správné teplotě. Pokud servírujete medovinu za studena, pak bude nejlépe chutnat při 12–16 °C.,
Jak této teploty dosáhnout?
Jednoduše! Medovinu uchovávejte v ledničce. Předtím než ji naservírujete, nechejte ji 1 až 2 minuty odstát ve sklenici při pokojové teplotě.
Za tak krátký čas se nestihne ohřát na teplotu místnosti a zároveň nebude ani příliš studená."
https://www.vcelovina.cz/recepty-servirovani-medoviny-vceloviny.php
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Studená, při zahřátí by unikala většina alkoholu. Lze ji však i ohřát. Stejně jako třeba víno.
0 Nominace Nahlásit |
Jak komu chutná 🙂
A … pokud se ohřeje tak akorát, tak alkohol neunikne, jak píše Drap.
0 Nominace Nahlásit |
Studená medovina se popíjí jako víno. Studenou medovinu si nejlépe
vychutnáte při teplotě mezi 12° až 14° Celsia.
Pokud chcete pít medovinu teplou, musíte ji ohřát přímo nebo ve vodní
lázni na teplotu mezi 55° až 60° Celsia.
Míchaný nápoj skotská drambuie: Po domácku vyrobené drambuie je vlastně
smíchaná skotská whisky s medovinou a případně i nějakým příjemným
kořením.
Často se medovina míchá s vodkou. Tato „polská kombinace“ je známá
pod názvem Krupnik. Medovinu lze smíchat i se slivovicí. Švestkovo-medová
lehce ohřátá směs může být dobrou prevencí před nachlazením.
🙂
Zdroj: http://alkoholia.cz/magazin/medovina-muze-byt-tepla-i-studena-ctete-jak-ji-servirovat
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |