Avatar uživatele
zjentek

Medovina se pije studená? Nebo se pije teplá? Anebo na tom nezáleží?

Medovina!

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 1993 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Rady od odborníků

Dobrá medovina nepotřebuje koření ani žádná dochucovadla.

Vychutnávejte si ji takovou, jaká je. Vychlazenou na 12 °C nebo ohřátou na 55 °C.

Studenou medovinu servírujte při 12–16 °C

Medovina odhalí nejlepší tóny při správné teplotě. Pokud servírujete medovinu za studena, pak bude nejlépe chutnat při 12–16 °C.,

Jak této teploty dosáhnout?

Jednoduše! Medovinu uchovávejte v ledničce. Předtím než ji naservírujete, nechejte ji 1 až 2 minuty odstát ve sklenici při pokojové teplotě.

Za tak krátký čas se nestihne ohřát na teplotu místnosti a zároveň nebude ani příliš studená."

https://www.vce­lovina.cz/recep­ty-servirovani-medoviny-vceloviny.php

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Studená, při zahřátí by unikala většina alkoholu. Lze ji však i ohřát. Stejně jako třeba víno.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
nyjono

Jak komu chutná 🙂
A … pokud se ohřeje tak akorát, tak alkohol neunikne, jak píše Drap.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Studená medovina se popíjí jako víno. Studenou medovinu si nejlépe vychutnáte při teplotě mezi 12° až 14° Celsia.
Pokud chcete pít medovinu teplou, musíte ji ohřát přímo nebo ve vodní lázni na teplotu mezi 55° až 60° Celsia.
Míchaný nápoj skotská drambuie: Po domácku vyrobené drambuie je vlastně smíchaná skotská whisky s medovinou a případně i nějakým příjemným kořením.
Často se medovina míchá s vodkou. Tato „polská kombinace“ je známá pod názvem Krupnik. Medovinu lze smíchat i se slivovicí. Švestkovo-medová lehce ohřátá směs může být dobrou prevencí před nachlazením.
🙂

Zdroj: http://alkoho­lia.cz/magazin/me­dovina-muze-byt-tepla-i-studena-ctete-jak-ji-servirovat

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek