Poprvé jsem ho začala vídat před Vánoci v obchodech, ale sem tam ho vídám stále.. Čím se líší od medu, jako takového, pokud to někdo ví(když pomineme podstatně nižší cenu)? Je to jen třeba nějaká snížená jakost klasického medu, nebo to s medem vlastně nemá ani nic společného? Už déle mi to vrtá hlavou, tak pokud by někdo věděl, tak se prosím podělte. Děkuji moc za každou odpověď.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, hanny 2, Illines, veruska před 4680 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
omluvte prosím mou prostořekost, ale „med na pečení“, „med na
vaření“ apod. jsou sračky! O:-)
je to odpornost jak chuťová, tak složením, … cukr s medovým aroma
0 Nominace Nahlásit |
"Med na vaření, pečení 900g
Med pekařský. Jde o med buď květový nebo medovicový, případně směs různých druhů medu, který pochází ze starší sklizně. Jedná se samozřejmě o přírodní med, ale o II. jakostní třídu."
Odkaz tady
http://www.jsgmed.cz/cz/produkty-med-marmelady/?med-na-vareni-peceni-900g-m29
http://www.bezpecnostpotravin.cz/pekarsky-med-patri-do-peceni.aspx
0 Nominace Nahlásit |
Je to obchodnický trik,jak vytahnout z lidí peníze a nemít strach,že
budete napadeni ČOI.Přiznám se,ač jsem včelař,že nevím složení,ale už
jen název vypovídá o tom,že je snaha obejít normy a stav takového medu
neodpovídá běžným normám pro včelí med.Patrně jde o směs medů ze
všech koutů planety a zahřátých na vysokou teplotu aby se snadněji
spojily.Tím dojde k degradaci enzymatické složky,zvýší se hodnoty
HMF,atd.Nepřekvapilo by mne,kdyby byl nastaven umělou složkou (sirup) jak
se to občas nezákonně děje u některých výrobců a
dovozců.Předpokladem je,že tím ,že je to označeno jako med pro
pečení,nemusí odpovídat standartní kvalitě včelího medu.Tomu také
odpovídá cena.Může jít o nějaký „odpad“ či „přebytek“ kdesi
odkudsi.
Je fakt,že pečením se med tou vysokou teplotou vlastně také znehodnotí,ale
pokud se jedná o pravý včelí med,tvoří ho jednoduché lehce stravitelné
cukry,což se nastaveném medu nedá říci.To můžete rovnou sladit bílým
cukrem.Pro přímou konzumaci bych ho nebral.Doporučuji koupit od
včelaře.
0 Nominace Nahlásit |
I pro med jsou předepsány parametry. Hlavním paranetrem je obsah vody. Pokud tyto parametry med nesplňuje a je třeba mírně zkvašený (velký obsah vody) je prodávám jako pekařský. Lidově řečeno je to druhá jakost. Do této kategorie je zařazen i med z neznámých zdrojů a měl by být tepelně zpracován. Tímto se právě likvidují případné baktérie, ale i zdravé látky v medu. Pravý med konzumuji bez tepelné úpravy a nemusím se obávat střevních potíží.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |