Ne, nikdy bych to nejedl. Kdo má zájem o tasemnici, tak je to jeho věc. Syrové maso ani náhodou.
4Kdo udělil odpovědi palec? Pepa25, Kepler, adam rambo, Justin1
před 1378 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tatarák je jedno z nejlepších jídel, co znám. Nikdy nevynechám příležitost nadlábnout se tatarákem a topinkami s česnekem.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, mám ho rád. Někdy ho dělám i z jiných mas než z hovězího.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Mám rád tatarák, ale když si ho mohu ochutit sám. Jinak jak Ametyst psala, topinky k tomu a je to bašta.
0 Nominace Nahlásit |
Jedno z nejlepších jídel, miluju ho! Obavy nemám, jako v nějaké
pochybné putyce bych si ho nedal, to je jasné.
Jinak doporučuji i sushi… losos, tuňák. Samozřejmě i zde platí, že to
maso musí být čerstvé a u plodů moře to platí dvojnásob, ne-li ještě
víc. 😉
0 Nominace Nahlásit |
Ano, mám. Na cestách jsem si ho občas dával v hospodě, když se ještě
smělo normálně žít.
Pro ty, kdo to zapomněli: cestování je přemisťování z bodu a do bodu B,
a to bez ohledu na okres, region či státní hranici. Hospoda je pohostinské
zařízení, kde se kdysi bylo možno najíst a dát si výbornou variantu piva,
takzvané točené. To bylo specifické tím, že mělo vzhledem k podmínkám,
v jakých bylo uchováváno a točeno, úplně jinou chuť než lahváč.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Jako malý jsem „udluboval“ z namletého syrového masa na sekanou/karbanátky, takže mám rámcovou představu o chuti základu tataráku. Nic, bez čeho bych se neobešel. Parazitismus bych řešil až v případě, že by mi to chutnalo a svolil bych ke konzumaci.
0 Nominace Nahlásit |
Celkem ano, ale jen domácí. A proč je jen tatarák, proč není mamarák! Když ho třeba připravuje máma. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jasně že mám-e. Ale pouze doma dělaný. Ona konzumace syrového
hovězího je trochu riskantní na boubele tasemnice. Navíc syrové vejce
může být zase rizikové na salmonelu. Takže jedině doma a dobře mechanicky
zpracované maso a čerstvá vejce. A topínečka s hodně česnekem k tomu,
no, já si ho snad dnes i udělám.:-)))
Sakra Keplere, „nedělej chutě“. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
marci: protože slovo tatarák není od slova tata, ale tatar! Podle starých pověstí českých si kus hovězího dávali tataři pod prcinku rovnou na koňský hřbet. Tím se stalo, že to maso bylo výborně fermentováno koňským potem a chlapskými prdy. Kdo ví, jak by to dopadlo s ženou na koni… ale po fialkách by to rozhodně nevonělo.
kepler
podrobně jsem vysvětlovala – https://www.odpovedi.cz/otazky/proc-se-rika-tatarskemu-bifteku-tatarsky-biftek
elkon: jím tatarák 55 let nikdy jsem tasemnici nehostil. Ani nevím z okolí o takovém případu.
Já o takovém případu vím, ale už jen pocit, že je to syrové maso, mě „zvedá kufr“. Topinku si dám radši s pikantní pomazánkou.
elkon,
připomněl jste mně jeden zážitek z Itálie. Poslední večeře před odjezdem. V jídelně tma, jen svíce částečně jídelnu osvětlovaly, Na stole byly připravené ústříce.
Jeden pán opustil jídelnu s tím, že ho nikdo nepřinutí, aby tu „pochoutku“ ochutnal, raději bude hladovět..
Sama jsem s ústřice snědla, už si sice chuť nepamatuji, navíc v pološeru nebylo na ně moc vidět.
Pro to bylo poprvé a zřejmě naposled.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |