Avatar uživatele
Kepler

Máte rádi tatarák, nebo máte spíše obavy z konzumace syrového masa?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? GM, Alesh, marci1, Mr. Marek před 1345 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Ne, nikdy bych to nejedl. Kdo má zájem o tasemnici, tak je to jeho věc. Syrové maso ani náhodou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Ametyst

Tatarák je jedno z nejlepších jídel, co znám. Nikdy nevynechám příležitost nadlábnout se tatarákem a topinkami s česnekem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Ano, mám ho rád. Někdy ho dělám i z jiných mas než z hovězího.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mr. Marek

Mám rád tatarák, ale když si ho mohu ochutit sám. Jinak jak Ametyst psala, topinky k tomu a je to bašta.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Jedno z nejlepších jídel, miluju ho! Obavy nemám, jako v nějaké pochybné putyce bych si ho nedal, to je jasné.
Jinak doporučuji i sushi… losos, tuňák. Samozřejmě i zde platí, že to maso musí být čerstvé a u plodů moře to platí dvojnásob, ne-li ještě víc. 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Ano, mám. Na cestách jsem si ho občas dával v hospodě, když se ještě smělo normálně žít.
Pro ty, kdo to zapomněli: cestování je přemisťování z bodu a do bodu B, a to bez ohledu na okres, region či státní hranici. Hospoda je pohostinské zařízení, kde se kdysi bylo možno najíst a dát si výbornou variantu piva, takzvané točené. To bylo specifické tím, že mělo vzhledem k podmínkám, v jakých bylo uchováváno a točeno, úplně jinou chuť než lahváč.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Tatarák mám ráda, dělám ho z pravé, někdy i falešné svíčkové. Mňam!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Jako malý jsem „udluboval“ z namletého syrového masa na sekanou/karbanátky, takže mám rámcovou představu o chuti základu tataráku. Nic, bez čeho bych se neobešel. Parazitismus bych řešil až v případě, že by mi to chutnalo a svolil bych ke konzumaci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Celkem ano, ale jen domácí. A proč je jen tatarák, proč není mamarák! Když ho třeba připravuje máma. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Jasně že mám-e. Ale pouze doma dělaný. Ona konzumace syrového hovězího je trochu riskantní na boubele tasemnice. Navíc syrové vejce může být zase rizikové na salmonelu. Takže jedině doma a dobře mechanicky zpracované maso a čerstvá vejce. A topínečka s hodně česnekem k tomu, no, já si ho snad dnes i udělám.:-)))
Sakra Keplere, „nedělej chutě“. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1164 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Prostě já...

Osobně mi syrové maso nechutná, ale obavy bych z toho neměla.

před 1345 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

marci: protože slovo tatarák není od slova tata, ale tatar! Podle starých pověstí českých si kus hovězího dávali tataři pod prcinku rovnou na koňský hřbet. Tím se stalo, že to maso bylo výborně fermentováno koňským potem a chlapskými prdy. Kdo ví, jak by to dopadlo s ženou na koni… ale po fialkách by to rozhodně nevonělo.

před 1345 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

🙂

před 1344 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

kepler

podrobně jsem vysvětlovala – https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-se-rika-tatarskemu-bifteku-tatarsky-biftek

před 1345 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

elkon: jím tatarák 55 let nikdy jsem tasemnici nehostil. Ani nevím z okolí o takovém případu.

před 1345 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
elkon

Já o takovém případu vím, ale už jen pocit, že je to syrové maso, mě „zvedá kufr“. Topinku si dám radši s pikantní pomazánkou.

před 1345 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

To bys nejedl ani ústřice?

před 1345 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
elkon

Ne.

před 1345 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

elkon,

připomněl jste mně jeden zážitek z Itálie. Poslední večeře před odjezdem. V jídelně tma, jen svíce částečně jídelnu osvětlovaly, Na stole byly připravené ústříce.

Jeden pán opustil jídelnu s tím, že ho nikdo nepřinutí, aby tu „pochoutku“ ochutnal, raději bude hladovět..

Sama jsem s ústřice snědla, už si sice chuť nepamatuji, navíc v pološeru nebylo na ně moc vidět.

Pro to bylo poprvé a zřejmě naposled.

před 1344 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek