svíčkovou
Určitě svíčkovou. Nevím, co všichni (Češi) mají s tím vepřo-knedlo… Je to dobré, ale žádný zázrak, docela průměrné jídlo.
0 Nominace Nahlásit |
svíčkovou
Svíčková je druh masa (celorepublikový nešvar, byť víme, co je tím myšleno). Jestli myslíš svíčkovou na smetaně, tak u mě naprostá jednička. Je nákladnější právě kvůli druhu masa, příprava zabere také nějaký čas. Opravdu nešizená má být dopředu naložena a dobře prošpikována. A když je vyvážený poměr zeleniny, dobré dochucení a přidáme opravdu kvalitní čerstvou smetanu, jde o naprostou lahůdku. Domácí knedlík samozřejmostí. Dává se zpravidla houslový, ale i karlovarský. Upřednostňuji ten první.
0 Nominace Nahlásit |
svíčkovou
Porovnám to za předpokladu, že se v obou případech jedná o jídlo, které jsem sám uvařil. Lepší je svíčková, je ale také o dost pracnější a nákladnější na suroviny. Dále svíčková je poměrně přesně definovaná, vepřo-knedlo-zelo se dá různě obměňovat. Vepřová může být pečeně, výpečky, vrabec, sekaná, prejt…, zelí bílé nebo červené, kysané nebo sterilované nebo čerstvé, knedlík houskový, karlovarský, špekový, bramborový…
0 Nominace Nahlásit |
svíčkovou
Ale musí být jako od maminky, tedy pardon – umí ji i moje manželka (skoro tak dobře)
Upravil/a: paul1
4Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Disraeli, Rokio, Malvína
před 1118 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
knedlo-vepřo-zelo
Taky záleží na tom, kterou svíčkovou myslíš. Svíčkovou omáčku, nebo svíčkovou pečeni?
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, paul1, Rokio
před 1118 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
knedlo-vepřo-zelo
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, paul1, Rokio
před 1118 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
knedlo-vepřo-zelo
Mňam.
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, paul1, Rokio
před 1118 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
knedlo-vepřo-zelo
jednoduše proto, že svíčkovou neumím. Asi bych to zvládla, ale nechce se mi, pro mě je to náročnější na přípravu.
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Rokio
před 1118 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
knedlo-vepřo-zelo
U nás se vaří vše, co má název „vepřové“
K té svíčkové: Nemá mít recept název "hovězí svíčková, (kýta) na
mrkvovo-celerovo-petrželovém základě, zjemněná smetanou?👀
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |