Avatar uživatele
Kepler

Máte někdo zkušenost ve vaření s pěstovanými houbami?

Zatím jsem vyzkoušel bílé žampióny a hlívy – obojí téměř bez chuti a bez vůně. Tak bych rád vyzkoušel krémové (hnědé) žampióny, prý jsou lepší. Pak taky shii take.

Doplněno: asi jsem se špatně zeptal, zajímají mě houby kupované v obchodech, tvláště jak jsou na tom hnědé žampióny a shii take v porovnání s výše jmenovanými.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, briketka10, zvonisek před 2306 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Pokud budeš hlívu pěstovat na dřevě a ne na slámě, chuť se podstatně zlepší.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Zřejmě to chce šikovnějšího kuchaře.
Již mnoho let si chodím pro žampiony do velkopěstírny ( mám ji za humny).
Smaženice vynikající, obalované jako řízky též.

Pravda, smaženice z lišek to není, ale kde vzít v dnešní době lišky, že? Zejména v zimně.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Znám jenom bílé a béžové žampióny, béžové mi chutnají trochu lépe.
Oboje na začátku opeču na sucho na nepřilnavé pánvi, zdá se mi, že se tak
jejich chuť poněkud zvýrazní teprve po chvilce přidávám kousek másla.

Nebo dobře na másle osmažím cibulku pomalinku do hněda,
potom přidávám nakrájené žampióny. Každá chuť je trochu jiná,
ráda mám obě úpravy.

(Tu cibulku opravdu důkladně, ne jenom nechat zesklovatět.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zvonisek

Houby nejím, tak nemohu posoudit. Používám jen hlívu rozemletou na prášek nebo k dochucení.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek