Avatar uživatele
Kepler

Máte někdo ověřený a dobrý recept na marinádu před pečením?

Na kuřecí a vepřové maso.

https://pixaba­y.com/photos/gri­ll-barbecue-meat-food-steak-244064/

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ivzez před 1573 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Mám recept na marinádu na vepřové od našeho řezníka, jeho získání mě stálo strašně moc frťanů, tak si toho važ.

Rozpis na cca 1,5 kg masa:
2–3 dcl jablečného džusu
šťáva z 1 pomeranče a z 1/2 citronu
4 stroužky utřeného česneku
1 vrchovatá polévková lžíce soli
1 kávová lž. mletého černého pepře
1 kávová lž. mletého kmínu
1 kávová lž. mletého hořčičného semínka

Citron lze vynechat, on tam funguje pouze jako katalyzátor, s citronem stačí marinovat 2–4 hod, max. 6 hod, déle ne. Bez citronu je ideál tak 12–24 hod.

Dobrou chuť!

Upravil/a: Emefej

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hufnágl

Já znám univerzální marinádu a jsem s ni velice spokojen: Olej, grilovací koření, rozmačkaný česnek, drcený kmín a „kohouta“ (https://www.ma­ll.cz/potravi­ny-a-napoje/sriracha-chilli-omacka-12-793-g )

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Emefej: to zní zajímavě, vyzkouším. A pak si dám taky frťany na tebe i na řezníka.

před 1573 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Emefej

Jo zkus to. Ten jabl. džus na první pohled vypadá divně, ale opravdu je to dobré. Jo a abys měl info kompletní, pili jsme Fernet.

před 1573 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek