Mám recept na marinádu na vepřové od našeho řezníka, jeho získání mě stálo strašně moc frťanů, tak si toho važ.
Rozpis na cca 1,5 kg masa:
2–3 dcl jablečného džusu
šťáva z 1 pomeranče a z 1/2 citronu
4 stroužky utřeného česneku
1 vrchovatá polévková lžíce soli
1 kávová lž. mletého černého pepře
1 kávová lž. mletého kmínu
1 kávová lž. mletého hořčičného semínka
Citron lze vynechat, on tam funguje pouze jako katalyzátor, s citronem stačí marinovat 2–4 hod, max. 6 hod, déle ne. Bez citronu je ideál tak 12–24 hod.
Dobrou chuť!
Upravil/a: Emefej
0 Nominace Nahlásit |
Já znám univerzální marinádu a jsem s ni velice spokojen: Olej, grilovací koření, rozmačkaný česnek, drcený kmín a „kohouta“ (https://www.mall.cz/potraviny-a-napoje/sriracha-chilli-omacka-12-793-g )
0 Nominace Nahlásit |
Jo zkus to. Ten jabl. džus na první pohled vypadá divně, ale opravdu je to dobré. Jo a abys měl info kompletní, pili jsme Fernet.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |