Avatar uživatele
Damiana

Máte nějaký zaručený postup na výrobu domácí zmrzliny?

Jedná se mi o výrobu ve zmrzlinovači. Nechce tuhnout (nádoba byla namražena dostatečně, směs je také dostatečně vychlazena). Jde mi o klasickou smetanovou zmrzlinu – a la KFC nebo Ruská. Jakou má mít směs konzistenci? Neexistuje něco podobného jako je zpevňovač na šlehačku? Díky za rady.
Doplňuji:
Recept je naprosto jednoduchý. 30% šlehačka – 3ks, 1 slazené kondenzované mléko – Salko, vanilková esence nebo vnitřek z vanilkového lusku. Šlehačku ušlehat, přidat Salko a vanilku. Dát zmrazit. V mrazničce normálně bez problémů. Ale já ji neušlehala a myslela jsem si, že to udělá ten přistroj. Tak máme akorát skvěle vychlazený smetanový koktejl, ale „zahustila“ jsem to pěti banány, takže uvídím. Teď se kroutí ve zmrzlinovači.
Zajímá mě, pokud ho někdo používá, jakou konzistenci tam dává a za jak dlouho je zmrzka asi hotová.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Andělé, VampGirl, johana 56 před 4691 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Sice jsme ho ještě nevyzkoušeli, ale v telce to vypadalo moc dobře:
http://www.ipri­ma.cz/prostre­no/recepty/do­maci-zmrzlinove-pokuseni

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
NotFound

Nebyl by recept? Třeba to někomu pomůže..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
steipavka

Šlehačku musíš našlehat,pak přidat zmražené nebo čerstvé ovoce a v dobře předmražené nádobě šlehat.Já mám zmrzlinovač také a když chci zmrzlinu pevnou,tak ji stejně musím dát ještě na asi hodinu do mražáku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Recept neznám. Ale ač nejsem přístupný TV reklamě, tento mixér mně zaujal. Vynikající konstrukční myšlenka!! Zbytek je jako každý jiný mixér. Perfektně se v tom našlehává kde co i zmrzliny. Perfektně se čistí!
http://mediashop­cz.eu/index.php?o=pro­ducts&mo=deta­iled&pid=1&ci­d=4

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek