Avatar uživatele
hanny 2

Máte nějaký svůj „majstrštyk“?

Myslím jako nějaké jídlo nebo něco sladkého,co připravujete pro přátele a víte,že tomu nikdy neodolají a budou mít „boule za ušima“?
I s receptem PROSÍM!!!
Doplňuji:
Děkuji za recepty!A co vy ostatní?Žádnou mňamku z vás nedostanu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, johana 56, Drap, brillant, Illines, gagaga, NiaRibal před 4065 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
arygnoc

szegedínsky guláš:

bravčový bôčik, kyslá kapusta, sladká smotana – v pomere 1:1:1, 2 cibule, koreniny+soľ, 1 hovädzí bujón, tuk.

príprava:
mäso nakrájať na kocky cca 1,5×1,5 cm
kapustu odliať, nakrájať.
usmažit 2 nadrobno pokrájané cibule na masti (oleji), cibuľu po vložení do rozpáleného tuku hneď osoliť a robiť do sklovita.
dať zohriať smotanu (nie prevariť).

do hotovej cibuľky dáme kapustu, mäso a smotanu (v tomto poradí, smotanu liač pomaly prípadne za miešania) a zamiešame.

korenie:
červená mletá paprika (veľa, aby guláš dostal farbu), mleté čierne korenie, 3–4 bobkové listy na kastról (3l).
na soľ pozor, kapusta jej zvykne mať dosť.
1 hovädzí bujón (1 kocka).

uvedieme do pomalého varu a necháme pomaly variť za občasného premiešania.
cca za 40 – 60 minút kapusta i mäso zmäknú, vypneme plyn (elektriku) a necháme 20 minút dobehnúť.

možno podávať hneď.
ale najlepší je po dvojdňovom pobyte v chladničke (a potom ohriaty, samozrejme).

podávať výhradne s chlebom.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Asi před 4 roky jsem našla na jedné stránce recept. Ti, kteří jej vyzkoušeli, hodnotili kladně. Stejně jako já, koláčky jsou výborné, navíc bez cukru.

Křehké sýrové koláčky
Ingredience
300 g polohrubé mouky, 200 g taveného sýra bez příchutě (Smetanito, Apetito), 250 g hery
Postup
Všechny suroviny na vále zpracujeme rukama v těsto. Rozdělíme na poloviny, z každé uděláme váleček a rozkrájíme na stejné kousky, radši menší. Z kousku vytvoříme kuličku, dlaní zploštíme a skleničkou vytlačíme důlek. Skládáme koláčky na plech vyložený papírem na pečení. Důlky vyplníme libovolnou náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou, ořechovou, jablečnou, …) a můžeme ozdobit (rozinkou, mandlí, ořechem, …). Upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C asi 15 minut). Vychladlé koláčky pocukrujeme.

Z poloviční dávky je asi 30 koláčků. Místo sladké náplně můžeme dát kousek uzeného sýra, cihly, nivy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
natalenkat

Já opravdu ráda dělám Muffiny. Tyto jsem jednoduché a strašně dobré.

Ingredience: 125g máslo, 100g cukr krupice, 2ks vejce, 205g hl.mouka, 1lžička prášku do pečiva, 5lžíc mléka, 1čokoláda (nasekaná)

Postup: Troubu si předehřej na 180stupňů C. Změklé máslo a cukr ušlehej, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem do pečiva a promíchejte. Formu na muffiny naplňte směsí a dejte péct.

Opravdu výbroné!:)♥

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Tak třeba ze studené kuchyně:
Avokádo (´černé´) – oloupat, vyndat pecku a rozmačkat na kašičku. Na jedno avokádo tak 15 – 20 deka jemně nastrouhaného sýra (preferuju goudu), sůl a pepř (nebo jemňounce nakrájenou feferonku) dle chuti, česneku tak půl paličky (pomazánka je protiupíří ) nebo o něco méně.
Pomazánku doporučuju natírat na čerstvé bílé pečivo (třeba ´krajíčky´ francouzské bagety) a jako doplněk není špatná třeba kulička vína nebo dílek sladké mandarinky či kousek meruňky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
To jsem já

Moje specialitka: Vylepšené lečo, každý se po něm může utlouct. Základ je stejný jako na klasické lečo, tedy na oleji osmahnu nejprve nakrájenou bílou papriku a zasypu ji sldkou červenou paprikou (koření), po čase přidám nakrájená rajčata. Hodně osolím a opepřím! Lečo musí mít říz a ne aby to byla ta kejda co plave vodě a nemá žádnou chuť. Přidám sladký kečup a pálivou pastu z Maďarska (může být nahrazeno pálivou chilli omáčkou), dále přidám podle chuti sojovku a worcester. Až je lečo dobře dochucené a řádně pálivé, přidám nakrájený točeňák a vejce. Chvíli povařím a podávám s chlebem. Tato varianta lze použít i pro přípravu „naší číny“, kdy na začátku na pánvi osmahnu kousky masa a následně přidávám všechny ingredience jako na lečo. Toto podáváme s hranolky či rýží.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klob1

to mám speciální pohár a kávu,jenže na to nebudeš mít správné ingredience,ne­seženou se už běžně.pak dort a zákusek..všechna i pár dalších jídel,,jsou rychlá,levná a ojedinělá..jenže to i podle receptu,kdyby se napsal,tak to neudělá právě nikdo,protože to musí dostat přímo..takže jedině navštívit a ochota to naučit by byla..podle receptu to už zkoušelo lidí,jenže to netrefili..takže pak to zkoušeli přímo a to pak jim šlo..ono to je totiž o oku citu a dobré mysli…což nejde popsat ,ale musí se to poznat přímo jak an to ..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek