Myslím jako nějaké jídlo nebo něco sladkého,co připravujete pro
přátele a víte,že tomu nikdy neodolají a budou mít „boule za
ušima“?
I s receptem PROSÍM!!!
Doplňuji:
Děkuji za recepty!A co vy ostatní?Žádnou mňamku z vás nedostanu?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, johana 56, Drap, brillant, Illines, gagaga, NiaRibal před 4065 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
szegedínsky guláš:
bravčový bôčik, kyslá kapusta, sladká smotana – v pomere 1:1:1, 2 cibule, koreniny+soľ, 1 hovädzí bujón, tuk.
príprava:
mäso nakrájať na kocky cca 1,5×1,5 cm
kapustu odliať, nakrájať.
usmažit 2 nadrobno pokrájané cibule na masti (oleji), cibuľu po vložení
do rozpáleného tuku hneď osoliť a robiť do sklovita.
dať zohriať smotanu (nie prevariť).
do hotovej cibuľky dáme kapustu, mäso a smotanu (v tomto poradí, smotanu liač pomaly prípadne za miešania) a zamiešame.
korenie:
červená mletá paprika (veľa, aby guláš dostal farbu), mleté čierne
korenie, 3–4 bobkové listy na kastról (3l).
na soľ pozor, kapusta jej zvykne mať dosť.
1 hovädzí bujón (1 kocka).
uvedieme do pomalého varu a necháme pomaly variť za občasného
premiešania.
cca za 40 – 60 minút kapusta i mäso zmäknú, vypneme plyn (elektriku) a
necháme 20 minút dobehnúť.
možno podávať hneď.
ale najlepší je po dvojdňovom pobyte v chladničke (a potom ohriaty,
samozrejme).
podávať výhradne s chlebom.
0 Nominace Nahlásit |
Asi před 4 roky jsem našla na jedné stránce recept. Ti, kteří jej vyzkoušeli, hodnotili kladně. Stejně jako já, koláčky jsou výborné, navíc bez cukru.
Křehké sýrové koláčky
Ingredience
300 g polohrubé mouky, 200 g taveného sýra bez příchutě (Smetanito,
Apetito), 250 g hery
Postup
Všechny suroviny na vále zpracujeme rukama v těsto. Rozdělíme na poloviny,
z každé uděláme váleček a rozkrájíme na stejné kousky, radši menší.
Z kousku vytvoříme kuličku, dlaní zploštíme a skleničkou vytlačíme
důlek. Skládáme koláčky na plech vyložený papírem na pečení. Důlky
vyplníme libovolnou náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou, ořechovou,
jablečnou, …) a můžeme ozdobit (rozinkou, mandlí, ořechem, …). Upečeme
ve vyhřáté troubě (200 °C asi 15 minut). Vychladlé koláčky
pocukrujeme.
Z poloviční dávky je asi 30 koláčků. Místo sladké náplně můžeme dát kousek uzeného sýra, cihly, nivy.
0 Nominace Nahlásit |
Já opravdu ráda dělám Muffiny. Tyto jsem jednoduché a strašně dobré.
Ingredience: 125g máslo, 100g cukr krupice, 2ks vejce, 205g hl.mouka, 1lžička prášku do pečiva, 5lžíc mléka, 1čokoláda (nasekaná)
Postup: Troubu si předehřej na 180stupňů C. Změklé máslo a cukr ušlehej, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem do pečiva a promíchejte. Formu na muffiny naplňte směsí a dejte péct.
Opravdu výbroné!:)♥
0 Nominace Nahlásit |
Tak třeba ze studené kuchyně:
Avokádo (´černé´) – oloupat, vyndat pecku a rozmačkat na kašičku. Na
jedno avokádo tak 15 – 20 deka jemně nastrouhaného sýra (preferuju
goudu), sůl a pepř (nebo jemňounce nakrájenou feferonku) dle chuti, česneku
tak půl paličky (pomazánka je protiupíří ) nebo o něco méně.
Pomazánku doporučuju natírat na čerstvé bílé pečivo (třeba
´krajíčky´ francouzské bagety) a jako doplněk není špatná třeba
kulička vína nebo dílek sladké mandarinky či kousek meruňky.
0 Nominace Nahlásit |
Moje specialitka: Vylepšené lečo, každý se po něm může utlouct. Základ je stejný jako na klasické lečo, tedy na oleji osmahnu nejprve nakrájenou bílou papriku a zasypu ji sldkou červenou paprikou (koření), po čase přidám nakrájená rajčata. Hodně osolím a opepřím! Lečo musí mít říz a ne aby to byla ta kejda co plave vodě a nemá žádnou chuť. Přidám sladký kečup a pálivou pastu z Maďarska (může být nahrazeno pálivou chilli omáčkou), dále přidám podle chuti sojovku a worcester. Až je lečo dobře dochucené a řádně pálivé, přidám nakrájený točeňák a vejce. Chvíli povařím a podávám s chlebem. Tato varianta lze použít i pro přípravu „naší číny“, kdy na začátku na pánvi osmahnu kousky masa a následně přidávám všechny ingredience jako na lečo. Toto podáváme s hranolky či rýží.
0 Nominace Nahlásit |
to mám speciální pohár a kávu,jenže na to nebudeš mít správné ingredience,neseženou se už běžně.pak dort a zákusek..všechna i pár dalších jídel,,jsou rychlá,levná a ojedinělá..jenže to i podle receptu,kdyby se napsal,tak to neudělá právě nikdo,protože to musí dostat přímo..takže jedině navštívit a ochota to naučit by byla..podle receptu to už zkoušelo lidí,jenže to netrefili..takže pak to zkoušeli přímo a to pak jim šlo..ono to je totiž o oku citu a dobré mysli…což nejde popsat ,ale musí se to poznat přímo jak an to ..
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1699 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 602 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |