Mně doporučovala lékařka, která se zabývá alternativní medicínou, abych večer mandle namočila a ráno je snědla.
Praktikuji to tak, někdy zapomenu.
–
Uvědomila jsem si, že jsem tuto radu slyšela od jedné staré paní, která
to dělá už hodně roků.
Zmínka je o tom i v odkazu na článek
http://www.alternativnimagazin.cz/namocte-pres-noc-4-mandle-a-rano-je-snezte-s-vasim-telem-se-zacnou-dit-uzasne-veci/
„Namočte přes noc 4 mandle a ráno je snězte. S vaším tělem se začnou dít úžasné věci“
"Proč jsou lepší máčené než suché mandle?
Zřejmě jste se pozastavili nad tím, jaký je rozdíl mezi namočenými a suchými mandlemi. I když se to na první pohled nezdá, rozdíl je velký.
Především z těchto dvou důvodů:
#1 Suché mandle obsahují enzymové inhibitory, které chrání semena až do doby vhodné na klíčení, když mají dostatek vláhy.
Tyto látky mohou blokovat enzymy ve vašich střevech. Po namočení se uvedené látky deaktivují.
#2 Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším. Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.
Ve skutečnosti to platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní ořechy
a semena." atd.
–
https://www.google.cz/search?q=proč+namáčet+mandle&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
Záleží na vás, pro co se rozhodnete.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Mandle bývají označovány jako královna mezi oříšky nebo superpotravina. Nejlepší jsou v blanšírované podobě. V tomto docela podrobném odkazu https://www.celostnimedicina.cz/mandle.htm jsou o nich konstantovány jen samé superlativy, ale žádná negativa. Ale sníst jich na posezení kilo by asi nebylo to pravé ořechové.
0 Nominace Nahlásit |
Namáčením se vyplavují antinutriční látky a mandle (ale i lískáče,
vlašáky) jsou potom lépe stravitelné. Stačí tak 6 hodin namáčet, já
většinou namáčím jednoduše přes noc.
Jasně no, leda bys spořádala kilo. Anebo je snědla plesnivý, což se po
hodně dlouhém namáčení taky může stát :) většinou je i stejně tak
rozkrojím, někteří dodavatelé to holt skladovat neuměj.
0 Nominace Nahlásit |
Paní která má 87 let začla užívat namočené mandle.Začla mít velké bolesti břicha a na pár vteřin upadla do bezvědomí z kterého se naštěstí dostala.
Přikláním se k těmto názorům:
https://vitalitis.cz/2017/07/25/namocte-mandle-pres-noc-pote-si-dejte-k-snidani-budete-prekvapeni-vysledky/
„Proč jsou ke konzumaci lepší máčené než suché mandle?“
„2. Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a
efektivnějším. Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin,
které mandle obsahují.“
http://ceskoaktualne.cz/2017/01/zdravi/namocte-pres-noc-4-mandle-rano-je-hned-sn
Pokud neměla paní alergii přímo na mandle, troufám si říci, že šlo
o jinou příčinu.
Mandle mohly být také hořké, plesnivé apod.
Nevím, ale malé množství by nemělo uškodit. to jsou ty čtyřio denně.
Ale nevím, zda nemá nějaké jiné problémy. Uvídím jen své zkušenosti. Každý jsem jiný.
Odbornou radu získáte jen u léklaře.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |