Těžko říct. Nedovedu přesně posoudit, kupuji maso, zeleninu, jak kterou. „Všežravci“ mají širší výběr, takže mají možnost záměny potravin.
I kvalitní maso, tedy z domácího chovu, které prodávají farmáři, je drahé. Rovněž i ryby. Stejně uzeniny bez přídavků jsou také dražší. Za kvalitu se platí.
Zelenina – v marketech se dá koupit v akci, jinak za bio zeleninu i ovoce je třeba připlatit.
Maso se dá uchovat delší dobu, kdežto zelenina vydrží čerstvá kratší dobu. Jenže nakupovat malé množství přijde dráž.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Řekla bych, že to vyjde nastejno. Ale vegetariánství nemusí jít ruku
v ruce s bio, čočku koupíš i v supermarketu. Pokud by bylo maso
levnější, než čočka, bylo by to asi trochu divný…
Nějaké ty rozmařilosti, jako robi maso, šmakoun a tyhle věcí… to je pro
ty, co na to mají a nechtějí se s ničím moc patlat a mít to rychle
hotové – v tom případě ano, je to drahé. Základ je ale obilovina +
luštěnina + zelenina. Doporučuji přednášku od Pavla Houdka:
nízkorozpočtové veganství.
0
před 2585 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |