Avatar uživatele
anonym

Mají v některých zemích v jídelníčku např. uzené veverky, nadívané rosomáky, smažené medúzy?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2931 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nelze to předpokládat. Veverka má velice málo tuhého masa. Naložením a následným uzením by nezměklo a pracnost by byla velká a celý produkt by byl pro člověka nepoživatelný. Medůza je rosolovitý láčkovec pro smažení nevhodný a nepoužitelný. Rosomák patří mezi lasicovité, z velké části živící se mršinami, a zřejmě stejně jako u ostatních lasicovitých je maso z něho téměř nepoživatelné. Nehledě k tomu, že tak velká zvířata se většinou nenadívají..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Medúzy jsou jedovaté a navíc na nich není nic poživatelného.
Veverky byly součástí jídelníčku bohatších vrstev i u nás ještě v 16. století. V dnešní době se jedí spíše v oblastech, kde žijí přírodní a polopřírodní etnika.
Rosomáci naopak žijí v severnějších oblastech Sibiře a Kanady, popřípadě na Aljašce. Nejspíš je nenadívali, příprava byla jednodušší, ovšem patřili do tradiční kuchyně Inuitů (Sevení Kanada).

Upravil/a: Nuk nuk

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek