Je jasné, že všechno se stříká – jablka, broskve, citrusy, rajčata…
Myslíte, že kůra citrusů má v sobě více chemického sajrajtu než ostatní ovoce a zelenina? Nebo že je to jen předsudek, protože většinou je u nich uvedeno, že kůra je chemicky ošetřena a tak ji vehementně loupeme a vyhazujeme i když je v ní nejvíc vitamínů. Pokud ano, máte pro to nějaké argumenty?
Já osobně si myslím, že to vyjde nastejno. Citrusy jen omyju a odšťavňuji i se slupkou.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? autacek, Krepy před 4175 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Přesto je třeba, abyste se na citrusových plodech něčeho vyvarovali: kůry. Citrusové plody jsou po ruční sklizni – mechanizovaná sklizeň je poškozuje – ošetřovány stimulátorem zralosti, omývány a impregnovány voskem. Jako nezbytná ochrana pro transport z teplých krajů k nám se k nim přidávají i silné prostředky na ochranu proti plísním a jiným škůdcům. Jedná se hlavě o tyto zdraví škodlivé substance: bifenyl (E 230), orthofenylfenol (E 231), orthofenyfenolát sodný (E 232) a thiabendazol (E 233). U pracovníků, kteří přicházeli do kontaktů s posledními dvěma zmíněnými látkami, bylo zjištěno poškození jater a nervů. Dokonce jsou známy i smrtelné otravy.
Zdroj: http://www.vitalia.cz/clanky/citrusove-ovoce/
0 Nominace Nahlásit |
Naše rodina nekonzumuje ani kůru z citrusů, ani slupky z jablek. Jablka jsou také navoskovaná, kvůli přepravě a skladování.http://www.coop.cz/magazin/1_2004/cirusove_plody.html
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4175 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
my zase kupujem lacnejšie jablka nie sú navoskované ale nemajú tiež tie známe chemikálie čo chránia jablká pred plesňou napríklad??
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |