Avatar uživatele
marci1

Má se maso solit před přípravou z obou stran nebo jen z jedné?

Jak je to lepší? Nebo je to jedno? 🙂
Třeba přírodní řízky, smažené řízky apod. Panují různé názory. Někteří nesolí vůbec, to vím. Já taky jen méně. 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50, gecco před 2816 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Jestli se maso před přípravou nechá marinovat nebo ho pečeme (kdy obracíme) či dusíme, tak je to jedno. Ale když bouchám řízky nebo dělám stejky, tak solím z obou stran: přiměřeně, přiměřeně. To kvůli krátké době přípravy, kdy by se sůl nemusela dostat do celého objemu masa.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… záleží co, někdo nesolí vůbec …

… no, tak já většinou z obou (problém, je že kolikrát zapomenu, tak jsem rád, že je to někdy aspoň z jedný) …

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pusinka50

Sůl vytahuje z masa vodu, takže při marinování masa 2–3 dny se nemá sůl používat. Ale na plátky masa, když je hned obděláváš, by mělo být jedno, jestli jen z jedné nebo obou stran. Já solím z obou stran, tak akorát. Nemám ráda nedosolené maso.

Jinak rady z netu:
Sůl přidaná ze začátku vaření se líp spojí s jídlem a zvýrazní jeho chuť.
Sůl přidaná ke konci vaření vede především ke zvýšení celkové úrovně slanosti, ale už se nespojí s ostatními chutěmi.

Solte z výšky, nikoli z blízka. Když sůl chvíli padá vzduchem na maso nebo na zeleninu, krásně se rozptýlí a rozloží. Jakmile jí to nedopřejete a budete sůl sypat těsně nad povrchem, takže se vaše prsty div nebudou dotýkat jídla, povede to k místům značně přesoleným a místům zcela solí netknutým.

🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek