Jak je to lepší? Nebo je to jedno? 🙂
Třeba přírodní řízky, smažené řízky apod. Panují různé názory.
Někteří nesolí vůbec, to vím. Já taky jen méně. 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50, gecco před 2816 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Jestli se maso před přípravou nechá marinovat nebo ho pečeme (kdy obracíme) či dusíme, tak je to jedno. Ale když bouchám řízky nebo dělám stejky, tak solím z obou stran: přiměřeně, přiměřeně. To kvůli krátké době přípravy, kdy by se sůl nemusela dostat do celého objemu masa.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit |
… no, tak já většinou z obou (problém, je že kolikrát zapomenu, tak jsem rád, že je to někdy aspoň z jedný) …
Upravil/a: Mc Merkurion
0 Nominace Nahlásit |
Sůl vytahuje z masa vodu, takže při marinování masa 2–3 dny se nemá sůl používat. Ale na plátky masa, když je hned obděláváš, by mělo být jedno, jestli jen z jedné nebo obou stran. Já solím z obou stran, tak akorát. Nemám ráda nedosolené maso.
Jinak rady z netu:
Sůl přidaná ze začátku vaření se líp spojí s jídlem a zvýrazní jeho
chuť.
Sůl přidaná ke konci vaření vede především ke zvýšení celkové
úrovně slanosti, ale už se nespojí s ostatními chutěmi.
Solte z výšky, nikoli z blízka. Když sůl chvíli padá vzduchem na maso nebo na zeleninu, krásně se rozptýlí a rozloží. Jakmile jí to nedopřejete a budete sůl sypat těsně nad povrchem, takže se vaše prsty div nebudou dotýkat jídla, povede to k místům značně přesoleným a místům zcela solí netknutým.
🙂
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |