Avatar uživatele
slipknotak

Lze vyrobit z krabicového plnotučného mléka máslo? Pokud ano, prosím postup

Doplňuji:
*pokud ano

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, tom004 před 4883 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Podle mne jedom z „doopravského“ mléka a přímo od krávy. Ani kyška se mně z kupovaného nepovedla..A tuk je tam bůhvíjaký )))

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

tak to určitě ne , neobsahuje tolik smetany, aby z něj máslo šlo vyrobit

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pecudka

Asi těžko, máslo se vyrábělo ze smetany sebrané z mléka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

tady platí:
všechno je lež, jenom mléko je voda.

to, co kupujte jako mléko, mléko není.
tudíž z toho nemůžete vyrobit máslo, protože to se dělá právě z mléka.
Doplňuji:
atriplex:

smetana od krávy se sehnat nedá.
kráva produkuje pouze mléko.
z mléka se dělá (vzniká) smetana.
z té se dělá máslo.

Upravil/a: arygnoc

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Copak člověk je Ježíš,aby obílenou vodu přeměnil v máslo?!
Aleluja!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
atriplex

Vyrobit lze pouze se smetany:

  1. kup šlehačku, ne v plastovém kelímku, tam jsou stabilizátory a nic by ti nevzniklo. Kup tu, která je v takových těch „krabičkách“ a kup rovnou dva kusy
  2. nalej šlehačku do nádoby a šlehej
  3. nejprve ti vznikne šlehačka, ale ty nepřestávej a šlehej
  4. za chvíli šlehačku přešleháš a začnou vznikat hrudky másla
  5. šlehej stále dál
  6. po cca 5–10 minutách je máslo hotové
  7. do nádoby slej „vodu“ co vznikla, to je podmáslí
  8. na ruce si dej gumové rukavice, rukama vezmi máslo a v ledové vodě jej „hňácej“. Díky tomu se z hroudy másla vyplaví zbytek (kapičky) podmáslí
  9. hotovo, celé to dej stuhnout do lednice a máš máslo
  10. ekonomicky se to nevyplatí, ale chuťově je výborné. A pokud si seženeš smetanu od krávy, která se pase na horských bylinných loukách, vznikne ti lahudka
  11. celý proces výroby másla trvá 1–15 minut.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Danča84

Kupované mléko, já říkám „krabicák“, je homogenizované, to znamená že se hrudky tuku rozbíjí, takže se z něj máslo opravdu vyrobit nedá:-( Kyšku z něj zase nevyrobíš, protože jsou v něm kvůli trvanlivosti zabité všechny mikroorganismy, co kvašení způsobují. Maximálně zhořkne nebo zplesniví – zárodky plísně se tam dostanou po otevření krabice z okolí, ale hodné bakterie se musí naočkovat. Pokud chceš krabicák zkysat, můžeš si opatřit tzv. Tibetskou houbu, ta roste v mléce a opravdu za den udělá z hrnku mléka výborný kefír. Ptej se známých zda jí někdo nemá, nebo na internetu. A měla by se podle tradice darovat, takže solidní majitel/pěstitel Ti jí dá zdarma:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

nesmysl

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek