Avatar uživatele
dust8

Lze vykostit medúzu?

Zajímavá 0 před 577 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Kam na ty hovadiny chodíš?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Filip84

To Tě nemusí mordovat, protože živou medusu nekoupíš. A jestli bys si jí ulovil, a pak bys si jí chtěl sám zpracovat, tak věř, že si připravíš infarktový jídlo tak na 99%.

Podívej se, jedlé jsou jenom některé druhy medus, a ty druhy medus, které jsou jedlé, tak za syrového stavu obsahují toxiny, které namáhají srdce; pozření nevyčištěné medusy Tě může opravdu zabít.

Medusa se nedá „klepnout, vyvrhnout, vykostit a uvařit“, jo, respektive dá, ale jednou. Jo, medusa není kura, nebo pan micák, jako. Ne, ten hlen a ještě cosi z medusy je pro člověka toxické. Toxicita se snižuje varem, ale u čehosi se neodstraní úplně.

Proto se medusy, buďto, suší, nebo se ty sračky z nich odstraňují solí a kamencem. Buď jak buď, obojí je proces na tejdny, myslím že klasické sušení zabere zhruba měsíc a to průmyslové zpracování, solí a kamencem, asi 6 – 8 tejdnů.

Medusa se rychle kazí, takže hned po „klepnutí“ se vypere v mořské vodě, pak se jí oddělí chapadla, cosi z vrchu a sliz, což je právě toxické, a pak se naloží do soli, pustí sajrajt, vypere v mořský vodě, naloží do soli a kamence, pustí sajrajt, vypere v mořský vodě, a tak pořád dokola, oni ti zpracovávači medus vědí, co a jak.

Koupíš to hotové, jako takovou hmotu, vzhledově je to jak něco mezi kalamáry a tofu 🤷‍♀️😅. Přidává se toho trochu do jídla, neboť jest to drahé. Jako vařil jsem to, ale za ty prachy si raději koupím kraba, úplně narovinu – toho umím „klepnout“. 😂😂😂 A je chutnější, stejně tak humr, třeba.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby